genel

Google bu özellikleri açık açık duyurmamıştı!

Abone Ol

Google'ın en çok kullanılan hizmetlerinden biri Google Maps veya Türkçe adıyla Google Haritalar. Bu servis son derece faydalı. Mesela gideceğiniz yerin adresini Google Haritalar'dan kontrol edebilirsiniz. Yol tarifi, bir yere gidişin ne kadar süreceği vs... Google Maps içinde bulunuyor. Fakat Google'ın Haritalar servisi için açıkça duyurmadığı bazı saklı özellikler yer alıyor. Çoğu kullanıcının bu özelliklerden haberi yok.

Google Haritalar her geçen gün daha da gelişiyor. Google, popüler servisine yeni özellikler ekliyor. Ancak bununla birlikte Google Maps'in pek bilinmeyen oldukça işe yarar bazı özellikleri de var. Bunları öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. İşte Google Haritalar'ın pek bilinmeyen özellikleri...

MESAFE ÖLÇ ÖZELLİĞİ Dünyadaki herhangi iki yer arasındaki mesafeyi ölçmeye yardımcı olan Google Maps için uygulamaya giriş yapın. Mesafe ölç seçeneğine tıklayın. Sonrasında mesafe ölçmek istediğiniz ili alana tıklayın. Otomatikman mesafe hesaplanacaktır.

ZAMAN ÇİZELGESİ ÖZELLİĞİ Konumunuzu açık bıraktığınızda Google Maps, gittiğiniz yerleri kaydeder. Gittiğiniz yerleri görüntüleyebilmek için menüden 'Zaman Çizelgesi'ne basmanız yeterlidir.

TOPLU TAŞIMA SAATLERİNİ ÖĞRENİN Uygulamada rota belirlerken toplu taşıma seçeneğine basın. Hemen ardından toplu taşıma hattının numarasına dokunun. Bu sayede hızlı bir şekilde hat saatlerine erişebilirsiniz.

GİDİLEN YERLERİ KAYDETME ÖZELLİĞİ Uygulamanın sağ üstte bulunan üç çizgiye tıklayın. Açılan menüde 'yerleriniz' sekmesinden kaydetmek istediğiniz adresleri girebilirsiniz. (Mynet)

ÜCRETLİ GEÇİŞ KULLANMA SEÇENEĞİ OGS ve HGS gişelerinin olmadığı alternatif yolları bulmak için öncelikle haritada rotanızı belirleyin. Ardından sağ üst tarafta bulunan üç noktaya basın. Rota seçeneklerinden 'Ücretli geçiş kullanma' seçeneğini aktifleştirin.

ÇEVRİMDIŞI ÇALIŞMA ÖZELLİĞİ Google Maps'i çevrimdışı da kullanabilirsiniz! Gitmek istediğiniz yerin haritasını önceden oluşturun. Sol üst köşedeki üç çizgiye dokunup alan belirleyin ve indirme işlemini gerçekleştirin. Mobil erişimin kısıtlı olduğu her yerde bu özellik kurtarıcınız olacak.

DİREKT ARAMA ÖZELLİĞİ Google Maps arama çubuğuna en yakın eczane vb. gibi bulmak istediğiniz yeri yazın. Uygulama size direkt olarak en yakın eczaneye götürecektir.