genel

Google, Android için bomba bir özellik geliştiriyor! Tüm kullanıcıların çok işine yarayacak

Abone Ol

Google bir yandan Android 11'e yeni özellikler ekleyip, hatalarını ayıklarken, diğer yandan da Android 12 üstünde çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir Google mühendisi Android 12'le gelebilecek yeni bir özelliği açıkladı. Söz konusu özellik kullanıcıların oldukça işine yarayacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar...

Google'ın bazı planları corona virüs salgını yüzüne biraz aksadı. Fakat teknoloji devi durumu toparladı ve operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Uzun zamandan beridir Android 12'nin geliştirildiği biliniyor. Fakat yeni Android sürümüyle ilgili çoğu detay halen belli değil ve çıkmasına uzun zaman var. Bununla birlikte bazı bilgiler zaman zaman paylaşılabiliyor. Son olarak Android 12'nin kullanımda oldukça işe yarayacak potansiyel bir özelliği belli oldu.

Google mühendisi Abel Tesfaye tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Google, Android 12 için yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği üzerinde çalışıyor. Hali hazırda bulunan "Wi-Fi Paylaş" sayfasında bir düzenleme yapmayı düşünen ekip, Wi-Fi'ın yakındaki kullanıcılarla doğrudan paylaşılmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Yeni özellikle birlikte tıpkı yakındaki cihazlarla veri paylaşımı yapıldığı gibi, Wi-Fi paylaşımı da yapılabilecek. Böylelikle kullanıcılar, QR kod okuma ya da Wi-Fi şifresini manuel olarak yazma dertlerinden kurtulmuş olacaklar.

Bilindiği üzere kullanıcılar kendi mobil cihazlarını Wi-Fi kaynağı olarak da kullanabiliyorlar. Google bu özelliği biraz daha geliştirmiş ve Android 10'da Wi-Fi paylaşımını daha kullanışlı hale getirmişti. Android 12'de ise bu özellik daha kolay olacak görünüyor.

Yapılan açıklamalar, Wi-Fi paylaşımı için yeni bir yöntemin geliştirilmekte olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak bu özelliğin Android 12'de sunulup sunulmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Tesfaye, üzerinde çalışılan yeni özellik ile ilgili herhangi bir ekran görüntüsü paylaşmadı. Ancak yapılan açıklamalara göre "Yakındakilerle Paylaş" özelliğine sahip olan her cihaz, bu yeni özellikten faydalanabilecek.

Bu durumda, Wi-Fi paylaşımı yapacak olan kullanıcıyla birlikte Wi-Fi ağına bağlanmak isteyen kullanıcının, telefonunda göreceği bildirime onay vermesi gerekecek.

Neticede Google, bazı özellikleri geliştirse de, söz konusu özellikleri bazen beklenenden daha önce yayınlayabiliyor, rafa kaldırabiliyor veya başka bir sürüme saklayabiliyor. Sonuç olarak neler olacağını görmemiz için Android 12'le ilgili resmi açıklamaları beklememiz gerekli. (Webtekno)