genel

Farklı ülkeler farklı kurallar! İşte ülkelere özgü değişik trafik kuralları!

Her ülkenin kendilerine ait kuralları vardır. Ülke vatandaşlarınca içselleştirilen bu kurallar başka bir ülkeden gelen vatandaşlara genellikle “farklı” gelir. Trafik kuralları da bunlardan birisidir. Farklı ülkelere gittiğimizde oraya ait değişik kuralları gördüğümüzde şaşırmak yerine gitmeden önce o ülkenin kurallarına hakim olmak bizi daha bilinçli yapar.

Abone Ol

JAPONYA Japonya’nın sert ve katı trafik kurallarının dışında ilginç kurallarından biri Yağmurlu havalarda, arabaların yayaların üzerine su sıçratması "trafik ihlali" olarak sayılmasıdır.

AMERİKA Eyaletten eyalete farklılık gösteren kurallardır vardır ancak örnek olarak çok fazla korna çalmak yasaktır. Onun dışında da alkollü araç kullanmak ehliyet kaybına da neden olur.

ALMANYA Çok fazla kural olan Almanya’da en önemlilerinden biri geniş otobanlarında çok zorda kalmadıkça durmak yasaktır.

TAYLAND Tayland’da üstsüz araba kullanmak yasak.

FİLİPİNLER En garip kuralları olan ülkelerden biri de Filipinler… Filipinler’de araç plakası 1 ya da 2 rakamıyla bitenler pazartesi, 3 veya 4 ile bitenler salı, 5 ya da 6 ile bitenler ise çarşamba günleri özel araçlarıyla trafiğe çıkamıyor.

GÜNEY AFRİKA Güney Afrika’da hayvanlara ve çobanlara geçiş üstünlüğü vardır.

SIRBİSTAN Sırbistan’da kurallar oldukça katıdır ve fazla denetime sahiptir. Eğer Sırbistan’da trafiğe çıkacaksanız kuralları asla çiğnememelisiniz.

İSPANYA Cep telefonu kullanırken araba kullanmak yasak İspanya’da. Ayrıca yüksek sesle müzik açıkken benzin almakta yasak.

FRANSA Fransa’da ise korna, siren, ıslık kullanmak yasak.