genel

Farklı süper güçlere sahip 10 ilginç hayvan

Abone Ol

Süper kahramanlarla adeta yarışan müthiş ve inanılmaz özelliklere sahip hayvanların listesini sizler için derledik. 1. Bukalemun Genellikle karınca, böcek ve benzeri canlılarla beslenen bukalemunlar, istedikleri duygulara göre renk değiştirme kabiliyetine sahiptirler. Çevredeki herhangi bir rengi alıp potansiyel yırtıcılara görünmez kılabilirler.

2. Su aygırı Karadayken oldukça fazla terledikleri için oldukça fazla miktarda su ve sıvı kaybederler. Bu sıvı kaybı nedeni ile su aygırları oldukça hızlı bir şekilde güneş yanığı olurlar. Suyun ve güneşin etkilerinden uyarıldıklarında kuvvetli bir şekilde salgılanan pembe renkli sümüksü bir yapıya sahip salgı ile güneşten korunurlar.

3. Ölümsüz Denizanası Kendi yaşam döngüsünü başlatabilen bir türdür. Yaralı olduğunda, okyanus zemine geri gelebilir ve bir denizinin genç formu olan polip haline dönebilir. Birkaç ayını, tamamen yenilenmiş bir yetişkine dönerek geçiriyor. Araştırmacılar döngüyü 12 kez gerçekleştiren bir denizanasına tanık oldu.

4. Peygamberdevesi Karidesi Genelde 10 cm boyutlarında olup, 38 cm'ye kadar büyüdükleri gözlemlenmiştir. Gözlerinin görüş açısı ve reseptörleri, diğer canlılara oranla çok daha fazla gelişmiştir. Peygamberdevesi karidesleri çok güçlüdür, öyle ki akvaryum camını kolayca kırabilirler.

5. Yaşlı Adam Kaplumbağası Dev Galapagos kaplumbağaları, 170 sene yaşayabilen ağır sürüngenler arasında yer almaktadır.

6. Semender Şekilleri kertenkeleye benzese de, tamamen kertenkelelerden farklıdırlar. Deri düz ve siyah, ya iki uzunlamasına sıra biçiminde ya da düzensiz olan sarı tonlardaki lekelerle kaplıdır. Semenderler, iyileştirme becerilerine sahiptir. Tüm ekstremiteleri yeniden canlandırabilir.

7. Elektrikli Yılan Balığı Tatlı su canlılarından olan elektrikli yılan balığı, çevrelerindeki suya 600 voltluk elektrik çarpması sağlayabilir. İnsanlar dahil olmak üzere balıkları ve diğer memelileri kolayca öldürebilirler.

8. Tardigrat Tardigrat, su ayısı olarak da bilinir. Olağanüstü ortam koşullarına dayanıklıdır. Yiyecek olmadan yaşayabilir. Herhangi bir yerde sıcaklığın mutlak sıfırdan yüksek veya suyun kaynama noktasının biraz üzerinde olduğu yerler de dahil olmak üzere yaşayabilmektedir.

9. Ahtapot Kamuflaj denildiğinde onlardan başarılı bir başka canlı daha yoktur. Ahtapotlar hem şekil hem de renk olarak bulundukları ortamın şekline bürünebilirler.

10. Karınca Yük kaldırmak ve ağırlık kaldırma da rekor onların elinde. Karıncalar ağırlıklarının 5000 katına kadar olan ağırlıkları kaldırabiliyorlar.