genel

Facebook Messenger Rooms nedir? Neler sunuyor?

Abone Ol

Corona virüsü nedeniyle sosyal izolasyon uygulanıyor. İnsanlar evlerine çekildi. İletişim ise görüntülü görüşme ve mesajlaşma uygulamalarıyla sağlanıyor. Bu dönemde aynı anda birden çok kişinin görüntülü olarak görüştüğü uygulamalar oldukça sık kullanılıyor. Zoom'un ismi parlayınca, Skype, WhatsApp gibi başka isimler aşağı kalmadı, görüntülü grup görüşmeleri özelliklerini geliştirdiler. Sosyal medya devi Facebook tarafından üstünde çalışılan görüntülü konuşma uygulaması Facebook Messenger Rooms da yayınlandı. İşte detaylar...

2019'un sonlarına Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs nedeniyle, tüm dünya karantinaya girdi. Bunun sonucu olarak da çeşitli toplantılar ve eğitimler görüntülü konuşma uygulamaları üstünden gerçekleşmeye başlandı.

Son olarak görüntülü konuşma uygulamaları arasına Facebook, Messenger Rooms eklendi.

Corona virüs pandemisinde görüntülü konuşma uygulamalarının arasında öne çıkan Zoom, bir çok farklı dedikodu ve olayla gündeme gelerek, soru işaretlerine neden olmuştu.

Görüntülü konuşma uygulamaları arasındaki büyük boşluğu doldurmak isteyen dev şirketler de bu noktaya yatırım yapmaya başladı.

Birçok uygulamada birbirinden farklı özelliklerle birlikte görüntülü konuşma desteği eklenmeye başlandı.

Bu eklenti sayesinde Facebook Messenger Rooms'ta 50 kişiye varan görüntülü konuşmalar yapmak mümkün hale geldi.

Facebook Messenger Rooms uygulaması, herhangi bir Facebook hesabına ihtiyaç duyulmadan kullanılabiliyor.

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri ise, konuşmaları eğlenceli hale getirmek için AR efektlerinin de bulunması. (Milliyet)