genel

EYT'lilere müjde aylıklara milli gelir zammı uygulanacak ! İşte aylıklara gelecek zam oranı....

Geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu'ndan geçen EYT düzenlemesinden yararlanacak kişilere müjde! 2022 yılı gayrisafi yurt için hasıla büyüme rakamlarının EYT'lilerin aylıklarına yansıması bekleniyor. Peki, büyüme oranı aylıklara ne kadar yansıyacak? Detaylar haberimizde...

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla ara verilen Meclis, EYT düzenlemesi ile geri döndü. Geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen EYT tasarısı kabul edildi. Sırada düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından Resmi Gazete'de yayınlaması ile yasalaşması var.

Önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen düzenlemeden yararlanacak vatandaşların Nisan ayında ilk aylıklarını alması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye’nin 2022 yılı gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranını açıkladı. Büyüme oranı 5,6 olarak açıklanırken bu rakamın beklentinin üzerinde açıklanması üzerine oranın 2023 Ocak ayından sonra emekli olacakların maaşlarına yansıması bekleniyor. Artışın aylıklara yüzde 1,68 oranında yansıyacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor. Yeni aylıkların bu oran üzerinden hesaplanacağı belirtiliyor.

Emekli aylıklarının tasarının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından sağlıklı bir şekilde hesaplanabilmesi için çalışma günü, prim ödemesi gibi birçok kriterler gözden geçirildikten sonra netlik kazanması bekleniyor.