genel

EYT'lilere 2023 yılında yapılacak ödemeler neler? Bayram edecekler!

EYT'li çiçeği burnunda emekliler bu sene çeşitli ödemeler ile yılı maddi açıdan rahat geçirecekler...

Abone Ol

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), sonunda muratlarına ererek emeklilik hakkı kazandılar. EYT'liler Nisan ayında maaşlarını almaya başlayacak. Peki bu yıl EYT'lilere başka nerelerden ödeme gelecek? Detaylar haberimizde.

3 Mart 2023 tarihinde EYT ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'den geçerek yasalaştı. Yürülüğe girdikten hemen sonra EYT'liler başvurmaya başladı.

Başvurular SGK müdürlükleri ve e-Devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Peki 3 Mart'tan itibaren başvuranlar ne zaman emekli maaşını alabilecek?

Memur emeklisi, Nisan ayında emekli aylığını alabilmesi için 14 Mart'a kadar başvuru yapması gerekiyordu. Başvuru yapan memur kamu görevinden de ayrılmış oluyordu.

Memur için ay sonu ayın 14'ü iken özel sektör çalışanı için ay sonu, ayın son günü demek. Örneğin özel sektör çalışanının Mart ayı için ay sonu 31 Mart oluyor. Memur için ay sonu ise 14 Mart oluyor.

Peki EYT'liler bu sene emekli maaşı dışında başka hangi ödemeleri alacak?

İlk önce alacakları ödenek banka promosyonu olacak. 3 yıl kalma sözüne çeşitli bankalardan 7 bin lirayı bulan ya da geçen ödemeler alabiliyorlar. Ayrıca...

Kıdem tazminatlarını da işverenden alabilecekler. Emekliler emekli maaş ve aylıklarını taşıdıkları bankalardan ucuz ve faizi düşük kredi alma imkanları da bulunuyor. Ayrıca...

Ocak ve Şubat ayında hesaplanan enflasyon verileri ile şimdiden Temmuz ayında yüzde 30'luk zam beklentisi var. Ek olarak iki dini bayram öncesi de zamlı şekilde bayram ikramiyesi ödeneği de alacaklar.