genel

EYT'de İlk maaş ödemesi için tarih verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepedeki toplantı sonrasında EYT bekleyen vatandaşlara müjdeyi verdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepedeki toplantı sonrasında EYT bekleyen vatandaşlara müjdeyi verdi.

Peki EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? İşte tüm detaylar...

Pirim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi dolan herkes emekli olabilecek.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli.

Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz.

Peki EYT'liler ilk maaşlarına ne zaman kavuşacak? Milliyet Yazarı Cem Kılıç açıkladı. Kılıç şu ifadeleri kullandı: "Bu yılların mücadelesiyle örgütlülükle ortak istemlerle nasıl başarılı olacağının örneğini vermiş oldular. Bu sorunlar bitecek mi bitmeyecek bundan sonra devam edecek. Konuya ilişkin farklı detaylar ortaya çıkacaktır.

Bundan sonra kanun teklifini göreceğiz. Meclis’e sevk edilecektir. Ben kısa süre içerisinde yasalaşacağını ümit ediyorum.

Ocak ayında yasalaşırsa vatandaşlarımız şubat ayında emeklilikle ilgili müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabilirler. Konu tamamen SGK’nın insiyatifinde.

Aylık talep tahsis belgeleri yapılarak bir an önce ilgili kişilerin talepleri cevaplanmış olacak. Şubat ayından itibaren de aylıklar bağlanır.