genel

EYT Meclise geliyor! İlk maaşların alınacağı tarih netleşiyor!

Milyonlarca insanın merakla beklediği EYT'de son dakika gelişmesi yaşandı. EYT nihayet Meclis'e geliyor ve bir kaç gün içerisinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor. İlk maaşların alınacağı tarih ise netleşmeye başladı.

Abone Ol

EYT Yasası Gündemde: Meclis Yarın Açılıyor AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'in yarın açılacağını ve ilk gündem maddesinin EYT olduğunu açıkladı. Milyonlarca EYT'linin merakla beklediği bu açıklama, EYT'nin yasalaşıp yasalaşmayacağı konusundaki belirsizliği sona erdirdi.

Meclis'in kapatılması, Kahramanmaraş merkezli büyük depremler nedeniyle oldu. Milletvekillerinin deprem bölgesinde bulunmak istemesi, Meclis'in 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara vermesine neden oldu. Meclis'in açılmasıyla birlikte EYT Yasası'nın da görüşülmesi bekleniyor.

AK Parti, EYT İle İlgili 4 Maddelik Yasa Teklifi Hazırladı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT Yasası'nın görüşmelerine yarın başlanacağını ve tüm partilerin desteğiyle Çarşamba gününe kadar sonuçlandırılacağını belirtti. Partinin hazırladığı 4 maddelik yasa teklifi, EYT'lilerin emekli olma hakkını sağlayacak.

SGK, EYT Hazırlıklarını Hızlandırdı EYT Yasası'nın yasalaşacak olmasıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hazırlıklarını hızlandırdı. Kurum, her gün yoğun mesai yaparken, bahçesine masalar yerleştirdi. EYT'lilerin emekli olma haklarının belirlenmesi için SGK'nın çalışmaları devam ediyor.