genel

EYT iptal mi edildi? EYT'de son durum ne? İşte EYT ile ilgili yeni gelişmeler

İlk etapta yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin kişiyi kapsaması beklenen EYT düzenlemesinde son durum ne? EYT ne zaman yasallaşacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara verildi. 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen EYT teklifinde son durum ne?

Sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999'dan önce olanları ve emekli olmak için gereken prim günü ve Sigortalılık süresi şartını sağlamış olsa dahi yaşından dolayı emekli olamayanları kapsayan çalışma TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesiyle yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da geride kaldı. Sırada teklifin Meclis Genel Kurulu gündemine gelmesi ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yasallaşması var.

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Meclis'in çalışmalarına ara verdiğini duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edeceğini şu sözlerle belirtti: "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir."

Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan teklifin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.