genel

EYT emeklilik hesaplama! E-Devlet üzerinden EYT emeklilik hesaplama

EYT emeklilik hesaplama! E-Devlet üzerinden EYT emeklilik hesaplama...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların haftalardır beklediği EYT düzenlemesinin tüm detaylarını açıkladı. Mevcut düzenleme ile EYT ‘ de yaş şartı ve sınırı olmayacak. EYT kapsamındaki herkes emekli olabilecek.

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren düzenleme vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Beklenen açıklamanın gelmesiyle beraber bu kez de gündemdeki sorular ;EYT emeklilik nasıl hesaplanır?

E- devlet üzerinden nasıl emekli olabilirim?

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinde prim gün sayısı ve yıl sayısı şartında değişiklik olmayacağını belirtti. Düzenlemenin yapıldığı tarihte emekli olabilenler olacak. Geriye kalan yaklaşık 4 milyon kişi gerekli yıl (20-25yıl) veya prim gün sayısı (5000-5400 gün) doldurduklarında emekli olabilecekler. Hiçbir sınırlama olmayacak.

Emekli olup olamayacağınızı ve emekli aylığı bağlanıp bağlanmadığını ikamet ettiğiniz il veye ilçedeki SGK müdürlüğüne bizzat giderek veya telafonla arayarak öğrenebilirsiniz.

EYT Emeklilik hesaplama için gerekli olan prim gün sayısı,sigorta bilgisi ,sigortanın ne zaman ve ne kadar yatırıldığını gösteren bilgiler ve sigorta giriş- çıkış tarihi bilgileri; “e- devlet SGK tescil ve sigorta dökümü/iş yeri ünvan listesi “ sayfasından öğrenilebilir.