genel

Memur zammı ne kadar oldu ? Memurlar ne kadar zam alacak ? 2022

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurlara vergi indirimi müjdesi verdi. Tüm memurlar ocak ayı maaşını vergiden muaf olarak alacak.

Abone Ol

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan memurlara müjdeyi verdi. Asgari ücrette kaldırılan gelir vergisinin, tüm kamu çalışanlarından da kaldırıldığını açıkladı.

Memurların yaklaşık 1 aydır maaşlarına yapılacak iyileştirmeyi bekliyordu. Maaşlara gelen tam iyileştirme miktarını memurlar E-Devletten alacakları maaş bordrosundan ögrenebilirler.

E-Devlet üzerinden alınacak maaş bordrosu ile daha önce yapılan kesintiye bakıldığında 5000 TL altında kalan kısım üzerinden yapılan bir hesapla maaşlara yapılan net iyileştirme miktarı görülebilir.

Öte yandan 5000 TL'ye kadar maaşlardan verginin kaldırılması yalnızca memurları kapsamıyor. Aynı zamanda tüm çalışanlar artık bu vergiden muaf tutulacak.

İyileştirmeyi memurlarımıza hayırlı olsun ifadeleriyle duyuran erdoğan konuşmasının sonlarında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Açıklanan diğer ekonomik tedbirlerle birlikte dolar ise sert çakıldı.