genel

En düşük memur maaşı 13 bin TL oluyor! 2023 yılında memura yapılacak zam kalem kalem hesaplandı

Geçtiğimiz hafta 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından gözler memura yapılacak zam oranına çevrildi. 2023 yılında en düşük memur maaşının 13 bin TL olması bekleniyor. İşte, detaylar...

Abone Ol

Uzmanlar, 2023 yılı için memura yapılacak zam miktarı oranında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarını referans aldıklarının altını çizerek açıklamalarda bulunuyor.

Vatandaşı enflasyonun altında ezdirmeyeceklerine yönelik sözlerin ardından 2023 yılında en düşük memur maaşının 13 bin TL’ye yaklaşması öngörülüyor.

Memura yapılacak zam ile ilgili verdiği son demeçte, memur maaşlarına enflasyonun üzerinde bir zam yapacaklarını açıklamıştı ve 2023 yılı için yapılacak zam oranının ise Aralık ayı enflasyon oranlarına bakılarak değerlendirileceğini belirtmişti.

Memurlara yapılacak zamda toplu sözleşmeden kaynaklanan 8 puanlık bir artış ve enflasyon farkı göz önünde bulunduruluyor.

Uzmanlar tarafından Aralık ayı enflasyon farkı ile bu 8 puanlık artışla beraber memurların ilk 6 ay için yüzde 25 ile yüzde 30 arasında zam alacakları yönünde bir öngörü olduğunun altı çizildi.