genel

Emekliye verilecek refah payı memura da verilecek mi? Mayıs'ta zam sinyali...

En düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesinin ardından, 7.500 TL'nin üzerinde bir maaş alanlar için de refah payı verileceği kesinleştir. Peki emekliye verilen refah payı memura da verilecek mi? Dikkat çeken 1 Mayıs detayı...

Abone Ol

En Düşük Emekli Maaşı Artışı Sonrası Ek Zam Beklentisi 7.500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşının ardından, memur ve memur emeklileri de ek zam beklentisine girdi. Enflasyon rakamlarıyla birlikte Temmuz zamları hesaplanırken, milyonlarca memur ve memur emeklisini sevindirecek haber geldi.

Ocak 2023 Artış Dönemi ve Son Kulis Gelişmeleri Ocak 2023'te refah payıyla birlikte maaşlarına yüzde 30'luk artış uygulanan memurlar için Ankara'dan yeni söylentiler ortaya çıktı. Buna göre, memurlara 2 ila 3 bin lira aralığında ek zam yapılması düşünülüyor.

1 Mayıs'ta Memur-Sen Genel Kurulu'nda Duyurulacak 1 Mayıs'ta düzenlenecek olan Memur-Sen genel kurulunda Cumhurbaşkanı'nın da katılımıyla bir konuşma yapılması ve bazı müjdeler verilmesi bekleniyor. Hem sendikaların taleplerini ilettiği hem de hükümetin üzerinde çalıştığı bu müjdelerle ilgili bazı rakamların da mevcut olduğu biliniyor.

En Düşük Memur Maaşlarından Başlayarak Artış Özellikle en düşük memur maaşlarından başlayarak yukarı doğru artışların olması ve diğer emekliler için de refah payı müjdesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı'nın memur maaşlarına seyyanen zam için kat sayı artırma yetkisi bulunuyor ve böyle bir artışın müjdesi verilebilir.

Ek Gösterge Artışı Talepleri Memur sendikalarının ek gösterge ile ilgili talepleri, özellikle birinci derece memurlarda ek gösterge artışı da 1 Mayıs'ta duyurulabilecek güzel haberler arasında yer alıyor.