genel

Emekliye Ek Zam İçin Tarihler Netleşiyor, Yeni Emekli Olanlar Yararlanacak Mı?

TBMM Genel Kurulu'nda değerlendirilen ve emeklilere yönelik önemli düzenlemeler içeren kanun teklifi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor

Abone Ol

Bu teklifle beraber, emeklilerin kök maaşlarına yüzde 37,57'lik bir artış yapılacak. Ayrıca, en düşük emekli aylığı da 10 bin liraya çıkarılarak emeklilere yönelik yeni bir düzenleme getiriliyor.

Ocak 2024 itibarıyla uygulanacak emekli zammı ise yüzde 42,6 olarak belirlenmiş durumda.

Bu düzenlemeler sadece mevcut emeklileri değil, yasa yürürlüğe girdikten sonra emeklilik başvurusu yapacak olanları da kapsıyor.

Yeni emekli olacaklar da bu düzenlemelerden faydalanacaklar. Ek zamla ilgili kanun teklifi, önümüzdeki hafta Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşması bekleniyor

Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ek zamdan kaynaklı maaş farklarını hesaplarına yatırılacak.

Emeklilere ödenecek olan yüzde 5 refah payı ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemelerinden kaynaklanan maaş farkları da bu süreçte ödenmeye başlanacak.

Ayrıca, dul ve yetimlere ödenen ölüm aylıkları da yüzde 42,6 oranında artacak ve dosya bazında ödemeler yapılacak. Bu kapsamda, emeklilere sağlanan ek avantajlarla ilgili süreç detaylı bir şekilde ele alınıyor.