genel

Emeklilik için kredi fırsatı! Ayda 790 liraya emeklilik...

Abone Ol

Emeklilik kredisinden, doğum ve askerlik borçlanmasıyla yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar da yararlanıyor. Geri ödeme ise 36 ayda emekli maaşından yapılıyor. Peki, bu imkandan kimler yararlanabilir? İşte emekli olmak isteyenlerin merak ettiği tüm detaylar...

Yapılandırılan borçların peşin ödeme tarihinin son gününe kadar Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank'tan kredi kullanılabiliyor.

Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor. Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank emeklilik kredisi veriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim borcunu yapılandırarak, daha önce durdurulan prim süresini ihya ederek emekli olabilecek sigortalılara kamu bankalarıyla yaptığı protokol çerçevesinde kredi yolunu açtı. Yapılandırma kapsamında borcunu kapatarak, hizmet süresini ihya ederek, borçlanma yaparak emekli olabilecek kişiler, isterlerse kredi kullanabiliyor. Emekli olanlar kredi ödemesini maaşıyla yapabiliyor. Son başvuru tarihi ise 30 Eylül.

Böylece emeklilik için beklemiyor.

YAPILANDIRMAYA 1 AY EK SÜRE Yapılandırma imkanında son başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 1 ay ertelendi.

Kredinin kapsamına doğum ya da askerlik borçlanması ile emekli olabilecek kişiler de eklendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim borcunu yapılandırarak, daha önce durdurulan prim süresini ihya ederek emekli olabilecek sigortalılara kamu bankalarıyla yaptığı protokol çerçevesinde kredi yolunu açtı.

Kredi için SGK'dan alınacak 'Emekli olabilir' yazısının bankaya verilmesi gerekiyor. Krediye aylık 1.55 faiz oranı uygulanıyor.

KİMLER ALABİLİYOR? Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/A'dan ya da 4/B'den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,

Cumhurbaşkanı kararına göre; 7326 sayılı Kanun'da 31 Ağustos olan son başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri 1 ay uzatıldı.

Hizmet borçlanması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,

Geri ödemeyi de 36 ayda emekli maaşından yapabiliyor.

Geçmiş dönemde durdurulan hizmet sürelerini ihya etmek isteyenler.

Yapılandırma kapsamında borcunu kapatarak, hizmet süresini ihya ederek, borçlanma yaparak emekli olabilecek kişiler, isterlerse kredi kullanabiliyor.

Primini kendi ödeyenler denilen Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,

Borcunu yapılandırarak emekli olabilecek sigortalıların 30 Eylül'e kadar SGK İl Müdürlükleri'ne/Sosyal Güvenlik Merkezleri'ne başvurması şart.

Milyonlarca, memur, işçi, dul, yetim, emekli, sorulara yanıt arıyor, en çok merak edilen ise ne zaman emekli olurum ne kadar maaş alırım? Doğum, askerlik borçlanmaları… Sizde merak ediyorsanız uzmanasor@gazetevatan.com adresine sorularınızı yollayın uzmanlarımız yanıtlasın. İşte o sorular ve yanıtları… Merhaba, ben Almanya’da çalışan biriyim. Türkiye’de emeklilik yaşımı ve prim günümü tamamladım, emekli olup aylık alabilir miyim? Türkiye’de emekli olabilirsiniz ancak yurtdışında çalıştığınız tespit edilirse aylığınız durdurulur. Yurtdışında sadece kısmi süreli yani part-time çalışabilirsiniz.

Başvurular 30 Eylül'e kadar yapılabilecek. Vergi yapılandırmasında peşin ödeme ya da ilk taksit için son tarih 1 Kasım. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ise ilk taksit ya da peşin ödemeler en geç 30 Kasım Salı günü yapılacak.