genel

Emeklilerin maaş farkları ne zaman yatacak? İşte ödeme tarihlerinde son bilgiler

TÜİK'in enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, Ocak ayında emekli ve memurlara yapılacak zam oranı netlik kazandı. Memur emeklilerin ve memurlar ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin altı aylık maaş zammı belirlendi. Emekli ve memur maaşlarında zam oranının belli olmasıyla, gözler maaş farkının yatacağı tarihe çevrildi.

Abone Ol

Açıklanan enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Ay sonunun yaklaşmasıyla emekli maaş farklının hesaplara yatacağı tarih gündeme geldi. Emekli maaş ödemelerinin her ay 17'sinde yapılmaya başlandığı göz önüne alındığında, maaş farklarının ilerleyen günlerde yatırılması bekleniyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, Genel Kurul'da toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için memur ve emekliler ayın 15'inde zamlı maaşlarını alamayacak. Fark ise kanun teklifinin yasalaşmasının ardından ocak ayı içerisinde hesaplara yatırılacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Haber Meclis'ten çıkmadı. Genel Kurul'da toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için Memur ve emekliler bu ayın 15'inde zamlı maaşlarını alamayacak. Zam farkının kanun teklifi yasalaştıktan sonra bu ay içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor.