genel

Emekliler İçin Kapsamlı Destek Paketi Geliyor! Refah Payı ve Destek Ödemesi Yapılacak

Hükümet, milyonlarca emekli için yeni destek hazırlıklarına başladı ve Başkan Erdoğan da emekliler için yeni adımlar atılacağını müjdeledi. Nisan ayıyla birlikte Meclis'e sunulması planlanan 7 büyük destek, emeklilerin hayatını kolaylaştıracak ve gelirlerini artıracak. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Protokoller aracılığıyla belediyeler ve bankalar da destekleri hayata geçirecek

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü emekliler yılı ilan etmesinin ardından hükümet de harekete geçti. Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'in Nisan ayında açılmasıyla birlikte ilk düzenlemelerden birisinin emeklilerle ilgili olacağını belirtti. İşte emekliler için yapılan çalışmanın detayları:

HİZMETLERDE İNDİRİM: Emekliler için yerel yönetimlerle yapılacak protokoller kapsamında su faturalarında indirim, ücretsiz ya da indirimli toplu taşıma ve belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi birçok konu ele alınacak. Emekliler, belediyenin sunduğu hizmetlerden indirimli veya ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

ENERJİ DESTEKLERİ: Başta düşük maaşlılar olmak üzere tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim sağlanması için çalışmalar devam ediyor. Enerji Bakanlığı ile yapılacak protokollerle, emeklilerin bu giderlerini azaltıcı tedbirler uygulanacak.

ULAŞIM DESTEĞİ: Belediyelerin sağladığı toplu taşıma hizmetlerine ek olarak, emeklilerin diğer ulaşım araçlarından da indirimli veya ücretsiz olarak faydalanabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalık tanınacak. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı çalışmalarını tamamlayacak.

BARINMA DESTEĞİ: Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emekliler için kira yardımları gündeme geliyor. Düşük gelirli emeklilerden başlamak üzere belirli miktarlarda kira desteği sağlanacak. Yerel yönetimler de bu konuda devreye girecek ve büyükşehirlerdeki destek miktarı artacak. Bu sayede emeklilerin kira giderlerinin bir kısmı karşılanacak.

FİNANS DESTEĞİ: Bankalarla yapılan protokollerle emeklilere banka hizmetlerinde ayrıcalıklar sunulacak. Kamu bankaları başta olmak üzere özel bankalar da bu sürece dahil olacak. Kredi erişimi, düşük faiz fırsatları, ücretsiz bankacılık hizmetleri ve artırılmış promosyon miktarları gibi konular ön plana çıkacak.

TATİL DESTEĞİ: Tatil yapma imkanı bulamayan emekliler için kamu kurumlarının tesisleri ücretsiz olarak kullanılabilecek. Böylece emekliler istedikleri bölgedeki kamu tesislerinde konaklayarak tatil yapabilecekler. Ayrıca turizm şirketleriyle yapılan protokollerle tatil beldelerinde indirimli tatil imkanları da sunulacak.

REFAH PAYI VE TABAN MAAŞ: Enflasyon artışına refah payı eklenecek ve taban maaş yeniden belirlenecek. Bu artışın Temmuz'dan önce gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ayrıca kök maaş düzenlemesi ve emekli aylık hesaplama sisteminde değişiklikler üzerinde çalışılıyor.