genel

Emekliler dikkat bankalar promosyon miktarları için kesenin ağzını açıyor! Bunu yapanların cebi bayram edecek

EYT düzenlemesinin yasallaşmasının ardından bankalarda promosyon yarışı başladı. Uzmanlar, emeklilerin yüksek promosyonlardan mahrum kalmaması adına önemli uyarılarda bulunuyor. Peki, emekliler bundan sonrası için ne yapmalı? İşte, detaylar...

Abone Ol

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişiyi kapsaması beklenen EYT düzenlemesinin yasallaşmasının ardından gözler, emeklilere ödenecek promosyon miktarlarına çevrildi.

Düzenlemenin yasalaşmasının ardından bankalarda başlayan promosyon yarışında şu sıralar EYT'liler için 7 bin 500 liralık bir promosyon rakamı sunuluyor. Ancak günümüz koşullarında özellikle kurumlarla imzalanan promosyon anlaşmalarında Türkiye rekorları olarak addedilebilecek rakamlar sık sık zikredilirken, emeklilere sunulan miktarların az olması emeklilerin beklentilerini karşılamıyor.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekliye ayrılması beklenen EYT'nin ardından önemli açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Murat Bal, emeklilere acele etmeme çağrısında bulundu. Bankalardan emeklilere sunulacak promosyon miktarlarının bu rakamın daha yüksek seviyelere çıkacağını belirten Bal, bütün bankaların promosyon miktarlarının açıklanmasının ardından harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilere can suyu olması beklenen promosyon miktarları ile ilgili konuşan SGK Uzmanı Murat Bal, şu ifadeleri kaydetti: "Bildiğiniz gibi normal promosyon anlaşmalarıyla EYT'lilerin promosyon anlaşmaları arasında çokta büyük bir fark yok. Fakat şöyle bir durum var. EYT bir anda milyonlarca kişinin yararlanacağı bir şey olduğu için bu sebeple promosyon rakamlarının daha yüksek seviyeye çıkabileceğini söyleyebiliriz. "Bu ay itibarıyla yaklaşık olarak 1.5 milyona yakın bir başvuru bekleniyor. Burada EYT'liler en önemli olarak mutlaka ve mutlaka hemen bir tercih yapmamalı. Öncelikle bankalar bildiğimiz gibi zaman içinde birbiriyle rekabet haline girerek promosyon rakamlarını arttırıyorlar. Yani EYT'liler ilk açıklanan promosyona hemen aldanmaması gerekiyor. EYT vatandaşlarımız biraz daha beklemeli. Promosyonlar zaman içinde daha da yükselecektir. Bütün bankaların promosyon rakamlarını duymaları gerektiğini düşünüyorum."

"Şuan itibarıyla bankalar 7 bin 500 - 8 bin lira civarında promosyon ödemesi gerçekleştiriyorlar. Ben bu seviyenin 15 bin liralara kadar artacağını düşünüyorum. Bunu zaman içerisinde göreceğiz ama 20 bin liralara kadar promosyon ödemesi miktarı olacağını düşünüyorum. Dediğimiz gibi EYT'liler bu noktada biraz sabırlı davranmaları gerekiyor."