genel

Emekli zammı ne kadar olacak? Ne zaman belli olacak?

Asgari ücretin arttırılmasından sonra emekli vatandaş gözlerini emekli maaş zammına çevrildi.İlgili bakanlıklar ve milletvekilleri çalışmalarını belittiler.

Abone Ol

Yeni yıla kısa bir süre kaldığından emekli zamları üstünde araştırmalar başladı. Asgari ücretin açıklanmasından sonra beklentiye giren milyonlarca emekli vatandaş, yeni yılda ne kadar zam alacaklarını araştırıyor. İşte, 2022 yılı için emekli maaşının son durumu

Meclis’teki bütçe nedeniyle nöbetçi olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çalışmalara katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en fazla emekli maaşlarındaki düzenlemeyle ilgili sorulara yanıt verdi. Hazine Bakanı Nebati sohbet ettiği milletvekilleri ile en çok emekli zamları hakkında görüştüğü belirtildi.

AK Parti milletvekilleri, “Bizim seçmen kitlemizin büyük bölümünü emekliler oluşturuyor. Asgari ücretin artışı ile birlikte emeklilerde de büyük beklenti oluştu. Emekli maaşlarına asgari ücretteki artışın altında bir artış olmamalı” dedikleri de biliniyor.

İlgili bakanlıkların ise bu konu hakkında iki seçenek üstünde durduğu söylendi.

Verilen bilgiler doğrultusunda,asgari ücrete yapılan zam kadar artış olması üstünde duruluyor. Bu durumda, SGK ve Bağ-kur emeklilerinin Temmuz’da aldıkları artışla birlikte yıllık zamlarının yüzde 35-40’ı bulacağı gibi görüşler de mevutta. Konuyla ilgili bakanların, milletvekillerine “Ciddi bir artış öngörülüyor. Zamana yayarak hepsini halledeceğiz” dediği öğrenildi.

Milletvekillerine bakanların bir rakam söylemediğini fakat özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı bilgisinin paylaşıldığı söylendi. Emeklilerle ilgili dernek ve STK’lar da asgari ücrette yapılacak artışın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini dile getiriyor.