genel

Emekli ve memur emeklisi zam oranı ne kadar olacak ?

2022 Emekli memur zammı ne kadar olacak? 2022 emekli maaşı belli oldu mu? Emekli maaşı kaç para?

Abone Ol

Asgari ücretteki yüzde 50.5'lik artışın ardından gözler memur ve emekliler için yapılacak zamlara çevrildi. Yapılacak olan ek iyileştirme formülüyle memur emeklilerinin memurlar için planlanan artıştan yararlanacağı öngörülürken; SSK ve Bağ- Kur emeklileri ise asgari ücret zammıyla uyumlu bir oran veya seyyanen zam beklentisi içine girdi.. 2022 Emekli memur zammı ne kadar olacak? 2022 emekli maaşı belli oldu mu? Emekli maaşı kaç para olacak? Soruları sıkça sorulmaya başlandı.

Ocak'ta maaşları artacak memurlar ve emekliler, ek iyileştirme formülünü merakla beklemeye başladı..

Enflasyon tahminlerine göre, zam oranı yüzde 14-15 civarında bekleniyor. Ancak zam bu kadarla kalmayacak..

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin rutin Ocak zammı bir önceki 6 aylık enflasyon oranında olacak..

Maaşlara iyileştirme için hazırlıklar hızlandırıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak'ta asgari ücrete uyumlu bir artış yapılması bekleniyor..

A haberin haberine göre, Emekli maaşları büyük oranda netleşti: SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 4.253 TL önerisi söz konusu.

Seyyanen zam formülünde düşük maaşlı olanlara öncelik verilecek. Böylece taban maaşların yükselmesi söz konusu olacak..

Türkiye Emekliler Derneği burada taban maaşın 4 bin 253 liralık asgari ücret ile eşitlenmesini talep ediyor. Üçüncü bir formülde ise oransal zam yapılması ve asgari ücret artışıyla uyumlu bir oranın belirlenmesi..

EMEKLİ ZAM ORANI İÇİN KRİTİK OLACAK 5 AYLIK ENFLASYON 10.48 OLARAK AÇIKLANDI SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Haziran ve Aralık ayları arasındaki 6 aylık enflasyon oranı önem kazanıyor. Bu oran zam olarak maaşlara yansıtılacak. Şu ana kadar yani 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 olarak açıklandı. Bu rakam şu anda emekliler için zam oranının gösteriyor.

ARALIK AYI ENFLASYON ORANI BEKLENİYOR Bu oranı Aralık ayı enflasyonu da geldikten sonra SSK ev Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayının ilk 6 ayında alacakları maaşları belirlenecek. Aralık ayı enflasyon oranı 3 Ocak 2022'de TÜİK tarafından açıklanacak.

Öte yandan Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki yüzde 23.85'lik 2021 yılı enflasyon tahmini de zam oranını yüzde 14,2'ye çıkardı. Anket sonucuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 14,2 olacak.

Milyonlarca memur ve memur emeklisine ise yüzde 5 zam ve 2021'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Memur maaşlarındaki artış, ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine etki edecek. 5 aylık enflasyona göre zam oranı yüzde 12.48 (yüzde 5 zam + yüzde 7.48 enflasyon farkı) olarak gerçekleşti.

Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki yüzde 23.85'lik 2021 yılı enflasyon tahmini de zam oranının yüzde 16.2 (yüzde 5 zam + yüzde 11.2 enflasyon farkı) olabileceğini ortaya koydu.

Emeklilerin bu hesaba göre zam oranları şöyle oluşacak; 5 aylık enflasyon: % 10.48 6 aylık enflasyon tahmini: % 14.2 SSK-Bağ-Kur emeklisi zammı: % 14.2 Memur ve emeklisi enflasyon farkı: % 14.2 - % 3 = % 11.2 Memur ve emeklisi zammı: % 16.2 ( % 5 + % 11.2) + ilave zam