genel

Emekli maaşı ne zaman açıklanacak? 2023’te SSK, Bağkur ve memur emeklisine ödenecek zamlı maaş!

2023 yılı sonuna yaklaşırken bir zam haberi de emekliler bekliyor. TÜİK aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı anda emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da şekillenmiş olacak. Emekli zam oranı ne olur? Emekli maaşı zamlı ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haber detayımızda...

Abone Ol

2023 yılı sonuna yaklaşırken bir zam haberi de emekliler bekliyor. TÜİK aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı anda emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da şekillenmiş olacak.

Emekli zam oranı ne olur? Emekli maaşı zamlı ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haber detayımızda...

Aralık ayı enflasyon rakamları belli olur olmaz SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları netleşmeye başlayacak.

Emekliliklere maaş zammının yanı sıra refah payı verilmesinde gündemde.

En düşük Bağ-Kur emeklisinin 2022'deki maaşı 4 bin 197 iken yüzde 30-35'lik bir artış olması durumunda, refah payıyla birlikte 2023'teki maaşı 5 bin 665 TL'ye çıkmış olması bekleniyor. 2022'de en düşük memur emeklisi maaşı 6 bin 78 TL iken buna refah payı ve yüzde 30-35'lik enflasyon tahminiyle maaşın ortalama 8 bin 205 TL olması öngörülüyor.

Temmuz ayında 2500 lira olan en düşük emekli aylığına asgari ücretin yüzde 63'ü kadar artış yapılmıştı. Yeni asgari ücretin yüzde 63'ü oranında bir artışa gidilmesi durumunda en düşük emekli aylığı 5 bin lirayı geçecek.