genel

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ayın kaçında ödenecek? 2022 bayram ikramiyeleri ne kadar?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyeleri için tutar kesinleşti. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerinin 1100 TL olacağını söyledi. Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri, nisanın son haftasında ödenecek. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ayın kaçında ödenecek?

Abone Ol

Emeklilere her sene dini bayramlardan önce ikramiye veriliyor. Emeklilik hakkı kazanmış her vatandaş, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez maaşlarına ek olarak ikramiye alıyor. Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi 1100 TL olarak belirlenmişti. Diyanet Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Her dini bayram öncesi ödenen emekli ikramiyesi bayramdan önce vatandaşların hesabına aktarılacak.

Emekli bayram ikramiyelerinin ödenmeye başlayacağı tarihle ilgili resmi açıklama geldi. Bu yıl için belirlenen tutarı ve ödeme tarihini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı.

Bilgin, 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyelerinin arttırılmasının gündemlerinde olmadığını söyledi.

Bilgin, “1.100 TL olarak bayram ikramiyelerinin 28-29 Nisan’da ödenmesi planlanıyor” dedi. Bilgin asgari ücrete enflasyon farkı ve memur maaşlarına eşel mobil uygulanmasının da gündemlerinde bulunmadığını açıkladı.