genel

Elmalı tarçınlı detoks suyunun vücuda sağladığı muhteşem faydalar..

Abone Ol

Detoks programları yağ yakıcı etkilerinin yanı sıra vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına da yardım eder. Siz de kendinizi daha güçlü ve daha zinde mi hissetmek istiyorsunuz? Elmalı tarçınlı detoksu ile hem kilo verebilir hem de daha iyi hissedebilirsiniz. Peki, elmalı tarçınlı detoks suyu nasıl yapılır? Elmalı tarçınlı detoks suyunun faydaları nelerdir? Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak, tüm detayları paylaştı.

Elmalı tarçınlı detoks nedir? Son dönemlerde en sık tercih edilen detoksların başında elmalı tarçınlı detoks geliyor. Bunun sebebi elmanın zengin antioksidan içeriği ile tarçının kan şekerini düzenleyici olarak etki göstermesidir.

Elmalı tarçınlı detoks ne işe yarar? -Su tüketiminin artırılmasını sağlar. -Tatlı isteğini ve açlık ataklarını azaltır. -Vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırır. -Sindirimi iyileştirir. -Karaciğer ve böbrek sağlığını düzenler. -Gaz ve şişkinlik şikayetlerini giderir. -Antioksidan, mineral ve vitaminler sağlar.

Elmalı tarçınlı detoksun özellikleri nelerdir? Elma; antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin içeriğe sahiptir. Aynı zamanda karaciğer detoksifikasyonunda önemli bir rol oynayan fitokimyasallar içerir. Aşırı kilolu kişilerde bel çevresindeki yağlanmayı önemli ölçüde azalttığı gösterilmişti.

Elmadaki polifenoller vücut yağının metabolizmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca çalışmalar, zengin su içeriğinin kilo ve yağ kaybına önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini göstermiştir. Tarçın da kan şekeri üzerindeki dengeleyici etkileri sayesinde açlık ataklarını önleyici etkiye sahiptir. Bu sayede dengeli beslenme ve kilo verme döneminizi daha kolay geçirmenize yardımcı olmaktadır.

Anti-enflamatuvar ve antioksidan içerik bakımından zengindir, bu da vücudunuzu zararlı toksinlerden arındırırak detoks etkisi göstermesini sağlar. Bunun dışında sindirim sağlığını iyileştirir ve kan şekeri seviyelerini yöneterek tip 2 diyabet riskini altında tutar.

Bu faydalı etkiler bir araya geldiğinde ise vücudu zararlı toksinlerden arındırırken aynı zamanda kilo kaybı sağlayabileceğiniz bir detoks yapabilmek için elma ve tarçından faydalanmak oldukça iyi bir seçenektir.

Elmalı tarçınlı detoksu kimler yapabilir? Elmalı tarçınlı detoksu; toksinlerin yarattığı halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk şikayetleri yaşayan, kolay kilo alabilen, tatlı isteği ve açlık atakları ile ilgili sorunlar yaşayan kişilerin rahatlıkla uygulayabileceği bir detokstur. Detoksu uygulamadan önce mutlaka bir uzmandan destek alınması gerekmektedir.

Elma tarçınlı detoks nasıl yapılır? Elmalı tarçınlı detoks; 1 adet elma, çubuk tarçın ve su ile uygulanması oldukça kolay bir detokstur. Detoksu uygularken aynı zamanda günlük beslenme alışkanlıklarıyla tüketilen besinlere de dikkat edilmelidir.

Elmalı tarçınlı detoks suyu tarifi: -1 adet dilimlenmiş elma -3 adet çubuk tarçın -1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil - 2 adet karanfil - ½ limon (tatlandırmak için ekleyebilirsiniz) 1 adet bardak ılık su içerisine dilimlenmiş elmaları, 3 adet çubuk tarçını ve diğer malzemeleri ekleyin. 15 dakika bekletin. Ardından tüm gün boyunca içebilirsiniz.