genel

Elektrik Faturası Daha Az Gelsin İsteyenler Dikkat! Bu Tavsiyelere Kulak Verin

Yapılan son zamlardan sonra elektrik faturaları cepleri yakıyor. Elektrik faturasına daha az ödeme yapmak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. Peki, yüksek gelen elektrik faturalarından nasıl kurtuluruz? İşte, detaylar...

Abone Ol

Elektrik faturasının çok gelmesini istemiyorsanız, ilk olarak elektriğin hangi saatlerde daha paralı ya da ucuz olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu şekilde önümüzdeki dönemlerde elektrik faturasının önüne geçmiş olacaksınız.

Ülkemizde elektrik faturalandırması için iki tarife bulunuyor. Bunlardan biri tek zamanlı diğeri ise çok zamanlı olarak geçiyor. Elektrik faturalarında yapılan düzenleme ile bundan sonra kullanımda 3 farklı zaman diliminin geçerli olduğu belirtildi.

İlk zaman dilimi 06:00 ile 17:00 saatleri arasındaki gündüz dönemi oluyor. Gündüz dönemindeki fiyat tarifesi ortalama bir değer oluyor.

İkinci zaman dilimi olan 17:00 ile 22:00 saatleri arası ise puant dönemi olarak geçiyor. Bu zaman dilimi, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimidir.

Üçüncü zaman dilimi ise, elektriğin en ucuz olduğu 22:00 ile 06:00 saatleri arası oluyor.

Bunun dışında tercih edebileceğiniz yöntemler şu şekilde: Beyaz eşyalarınızı özellikle gece saatlerinde çalıştırmaya özen gösterin.

Buzdolabınızın ayarına dikkat edin. Dondurucuyu eksi 18 derecede tutmaya çalışın.

Kullanmadığınız ürünlerin fişlerini kesinlikle prizden çekin.