genel

Ekrem İmamoğlu'na 2 Yıl 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası Verildi! Ayrıca Siyasi Yasak da Geldi

YSK üyelerine 'alenen hakaret' gerekçesiyle yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasından karar çıktı. İmamoğlu'na 2 Yıl 7 Ay 15 Gün hapis cezası verilirken siyasi yasak da geldi.

Abone Ol

İmamoğlu davasında savcı bugün mütaalasını yineledi ve Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak talebinde bulundu.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, sanık İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat katılırken Ekrem İmamoğlu katılmadı.

mahkeme, İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verirken siyasi yasak maddesini içeren TCK 53. maddeye de hükmetti.

Verilen kararın ardından birçok siyasi isimden art arda tepki yağdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım" açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım" dedi.

Temel Karamollaoğlu ise ''İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!'' paylaşımında bulundu.

CHP'li Veli Baba da ''7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet verdi. Bu karar adaletin bir kez daha ayaklar altına alındığının göstergesidir. Millet iradesine darbedir. Mahkum edilen Ekrem İmamoğlu değil,Türkiye'dir.'' diyerek tepkisini dile getirdi.