genel

Ehliyeti Olmayanlar Şok Olacak! Maliyeti 10 Bin TL'yi Geçiyor...

Yeni yılla beraber ehliyet almak isteyenlere kötü bir haber var. Ehliyet maliyetleri için sürücü adaylarının 10 bin lirayı gözden çıkarması gerekecek. Artan sınav ve harç bedellerine sürücü kursları da eklenince ehliyet masrafları cep yakacak. Sizler için tüm detayları derledik.

Abone Ol

2023 yılının gelişiyle beraber artacak olan kurs, harç ve sınav bedeline sürücü kursunun eğitim ücreti de eklenince sürücü adaylarının ceplerini yakacak bir tablo ortaya çıkıyor.

2022 yılında 130 lira yazılı sınav harcı, yazılı sınavı geçtikten sonra 160 lira direksiyon sınav harcı ödemesinin ardından eğitimlere başlanıyordu. Kurs ücreti ise ortalama 7 bin 60 lira gibi bir rakam oluyordu.

Yeni yılda ise B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek. Kısaca B sınıfı bir ehliyetin maliyeti için sürücü adayının 10 bin TL'nin üzerini gözden çıkarması gerekiyor.

Sürücü adayları yeni yılda gelecek zamlarda önce kursları doldurdu. 2023 yılının gelişiyle motosiklet sürmek için gereken A sınıfı ehliyetin harcı, 370 liradan 825 lira 87 kuruşa çıkacak.

Ehliyet kurs ücretlerini belirme konusunda farklılıklar mevcut. Kurs ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirlenebiliyor. Kurs ücretlerinin illere göre de farklılık gösterebilmesi sözkonusu.