genel

E-Okul VBS karne sorgulama nasıl yapılır? E- Okul devamsızlık ve not sorgulama ekranı giriş

Milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşıyor... Veliler, E-Okul'dan karne sorgulama nasıl yapabilir? İşte detaylar...

Abone Ol

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 16 Haziran tarihinde bitiyor. Milyonlarca öğrenci karne ve tatil heyecanı yaşarken E-Okul sistemi ile ilgili birçok soruyu veliler internetten aratmakta.

E-Okul VBS karne sorgulama nasıl yapılır? E- Okul devamsızlık ve not sorgulama ekranı giriş ekranı ile ilgili tüm bilgiler ve detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yönetmeliklerine göre 70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesine denk geliyor. Üç dönem art arda takdir belgesi alındığında üstün başarı belgesini öğrenci hak etmiş okuyor. Peki E-Okul belgesine nasıl girilir?

İlk önce https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine girip "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" butonuna tıklamanız gerekiyor.

"Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" butonuna tıklandıktan sonra gelen bu ekranda öğrencinin T.C. kimlik numarasını girip öğrencinin okuldaki okul numarasına girmek gerekiyor. Gözüken sayıyı da resimdeki rakamlar bölümüne girilerek öğrencinin bilgileri görünrülebilir.

Veliler, öğrencilerin bilgilerini E-Okul sitesinin yanı sıra akıllı telefon uygulamalarını indirerek de öğrenebilir.

Yıl sonunda bir öğrencinin başarılı sayılıp sınıftan geçebilmesi için eğitim öğretim yılı içinde iki dönem not ortalaması 50 olmak zorunda.

Ayrıca bir öğrencinin başarılı sayılması için de mutlaka Türkçe dersinin not ortalaması 50 ve üzeri olmak zorunda. Türkçe dersi 50 olmadığı takdirde ise öğrenci başarılı sayılamıyor.