genel

e-Okul karne notları belli oldu!Veli bilgilendirme sistemi giriş…

E-OKUL KARNE NOTLARI BELLİ OLDU, VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ KARNE NOTLARI İLE TAKDİR, TEŞEKKÜR HESAPLAMA…

Abone Ol

E-OKUL KARNE NOTLARI BELLİ OLDU, VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ KARNE NOTLARI İLE TAKDİR, TEŞEKKÜR HESAPLAMA…

Kamudanhaber - Özel Haber E-OKUL KARNE NOTLARI -E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ…

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi ne zaman kapanacak? e-Okul sorgulama ekranı kapandı mı? Öğrenci notları e-okulda gözüküyor mu? İşte detaylar

MEB tarafından veli ve öğrenci bilgilendirme sistemi olarak hizmete açılan e-Okul son günlerde tüm öğretmen ve öğrenciler için gündemi ilk sıralarındaki yerini aldı.

Binlerce öğrenci e-okul not giriş sisteminin ne zaman kapanacağını merak ediyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala e Okul sistemine giriş ve sorgulama ekranına ulaşım konusunda yoğun talep oluştu. Peki MEB e-Okul kapanma tarihi ne zaman? e-Okul sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?Detaylar haberimizde….

Her yıl karne döneminde e-Okul girişlerinde yoğunluk yaşandığı bilinmektedir. Yaşanan yoğunluktan kaynaklı aksaklıklar her ne kadar e-Okul sisteminin kapatılması gibi algılansa da aksine e-Okul karne döneminde öğrenci ve velilerin erişimine açık olacak. Yani sistem öğrencilere kapatılmıyor.

Karne gününe kadar e-Okul ekranından notlarını sorgulama şansına sahip olan öğrenciler bu sistemde ayrıca sınav tarihleri,devamsızlık , ders programı,sınav sonuçları gibi bilgilere de erişim hakkına sahipler. Bu nedenle karne gününe kadar e-Okul sorgulama ekranı kapatılmayacak.

Fakat öğretmenler için aynı durum söz konusu değil. Şöyle ki; öğretmenlerin not giriş ekranları karnelerin verilmesinden bir kaç gün önce kapatılması öngörülüyor.

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine erişim için sorgulama ekranda yer alan kısma TC kimlik no ve okul numarası girilmesi gerekiyor.

Açılan pencerede kullanıcılar sol taraftaki menüde yer alan not bilgisi seçeneğine tıklayıp tüm notlarını görüntüleyebiliyorlar.