genel

Düşük faizli konut kredi müjdesi! 0,69 ve 0,99 kredi faiz oranıyla 2 yıl geri ödemesiz konut kredisi başvurusu

Düşük faizli konut kredisi müjdesi geliyor! 0,79 ve 0,99 kredi faiz oranıyla 2 yıl geri ödemesiz konut kredisi başvurusu…

Abone Ol

Son günlerin öne çıkan konularından biri de düşük faizle yararlanılabilecek konut kredisi kampanyası. 0,69 ve 0,99 arasındaki oranlarla gelmesi beklenilen kredi kampanyasının 2 yıl geri ödemesiz olması planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde 8 milyon kişinin başvurduğu sosyal konut projesinin ardından şimde orta gelir grubuna yönelik düşük faizli konur kredisi vatandaşların kullanımına sunulacak. Şimdiye kadar hiç ev sahibi olmamış kişilerin yararlanabileceği kampanyada satın alınan konutun yüzde 80 ine kada kredi kullandırılabiliyor.

Hazine Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü projenin hedef kitleri dar gelirliler olacak. Faiz oranları kişilerin gelir durumumuna göre belirlenirken yüzde 1’in altında olması bekleniyor.

TOKİ sosyal konutlarından sonra orta gelir düzeyi için planlanan kampanyada detaylar de netleşmeye başkadı. Kredi maliyeti ucuz olacak ve üzerine kayıtlı evi olmayanlar yararlanabilecek.

Ucuz kredi de faiz oranlarının 0,99 seviyesinde olması planlanırken inşaat sektöründeki temsilcilerin maliyetleri üstlenmeleri halinde faiz oranının yüzde 0,79 a kadar düşmesi muhtemel olacak.

Çevre Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı’nın emlak piyasası temsilcileriyle yaptıkları toplantılarda farklı ayrıntılar üzerinde duruluyor. Buna göre düşük faizli konut kredisinden faydalanmak isteyenlerin üzerlerine kayıtlı başka bir evi olmayacak. Satın alınacak konut en az 4-5 yıl satılamayacak. Ayrıca belirli bir gelir seviyesinin üzerindeki vatandaşlar başvuramayacak.

Kredilerin geri ödemesiz bir döneme sahip olup olmadığı henüz netleşmezken, oranların yüzde 1’in altında olması kesin görülüyor. Halihazırda bankalardaki mevcuk konut kredisi oranı yüzde 1,20 ile 2,05 arasında değişiyor.

Kampanya dahilinde konutun yüzde 80’ine kadar kredi alınabileceği ve vade süresinin de 15 yıl olması öngörülüyor.