genel

Duşta bunu yapmanın faydası varmış

Abone Ol

YouGov tarafından yapılan bir deneyde Amerikanların %61’inin duş alırken idrarını yaptığı tespit edilmiş. Ve muhtemelen diğer ülkelerde de durumun aşağı yukarı aynı olduğu söyleniyor. Kulağınıza iğrenç ve zararlı bi durummuş gibi geliyor değil mi? Ancak yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü bilim adamları duş alırken idrarı çıkarmanın zararlı değil, sağlığımız için çeşitli faydalar sağladığını söylüyorlar.

Çevre için iyi Sifonu her çektiğinizde 6 litre su harcarsınız. İnsanlar ise genelde 7 kez tuvalete gidiyorlar. Bu da yaklaşık olarak her gün 42 litre su harcadığınızı gösteriyor. Yani duş alırken yapılan her idrar su tasarrufu yapılmasını sağlıyormuş.

Doğal temizleyici Kulağınıza yine tuhaf gibi geliyor olabilir ancak idrarınızı yaptığınızda küvetinizi temizliyor olabilirsiniz. İçerisinde asit miktarı fazla olduğundan küvette meydana gelen kirleri temizlemeye yardımcı oluyormuş.

Üstelik ekonomik Bu özellikle bayanlar için geçerli bir durum. Banyodayken idrarınızı ne kadar çok yaparsanız, bu o kadar az tuvalet kâğıdı kullanacağınız anlamına gelir.

Cilde fayda sağlıyor İdrarın içerisinde cilde iyi gelen üre maddesi bulunuyor. Bu üre cilde iyi geliyor ve aynı zamanda nemlenmesini sağlıyor. Cilt bakım ürünlerinde yer alan üre sentetik olarak üretiliyor. İdrarın içerisinde de doğal olarak var olduğu için cilt açısından oldukça fayda sağladığı söyleniyor. Dermatolog Rachel Nazarian, “İdrarda bulunan üreyi zaten cilt bakımı ürünlerinde kullanıyoruz. İdrar neredeyse tamamen sudan ibaret. Küçük bir ölçüde de üre bulunuyor” demiştir.