genel

DÜNYACA ÜNLENEN ET UZMANI 'NUSRET'İN GEÇMİŞTEN BUGÜNE BÜYÜK DEĞİŞİMİ

Abone Ol

Nusr-et Steak House'ların yaratıcısı Nusret Gökçe, sıfırdan başladığı kariyerini emin adımlarla yükselterek bugün yeme içme kültüründe büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Paylaştığı videolar sayesinde viral olarak sosyal medyada büyüdü ve artık dünyaca ünlü sanatçılar tarafından takip ve taklit edilir durumda. Geldiği noktada, restoranına birçok farklı bayi ekleyerek büyümeye devam eden Nusret'in başarı hikayesini sizler için derledik.

Beş kardeşin sondan ikincisi olarak dünyaya gelen Nusret Gökçe, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle Faik Şahenk Ortaokulu'nu bırakınca, aldı bıçağı eline etlerin canına okudu. Kasap olan abisinin de yardımıyla; Bostancı kasaplar çarşısında, kasap çıraklığına başladı. 13- 14 yaşlarında Günaydın Kasap'ta uzun süre çırak olarak çalıştı. Nusret'in ilk başlarda ete dokunması bile yasakken, 2007 yılında Günaydın adlı kasap-restaurant konseptli mekanda kendini geliştirdi.

Yaptığı etlerle müşterilerin ilgisini çekmeyi başaran Nusret, daha sonrasında bir müşterisinin de yardımıyla etle ilgili tüm detayları öğrenmek için son maaşını alıp 2009 yılında Arjantin'e gitti ve orada üç ay boyunca kaldı.

Çiftliklerde, kasaplarda ve restoranlarda gezerek kendini et konusunda geliştiren Nusret, Türkiye'ye dönerken öğrendikleri sayesinde kasap- restoran konseptine ‘Lokum', ‘Ceviz', ‘Kafes' gibi yenilikler getirdi. 2010 yılında Amerika'ya da gitmek için başvuruda bulundu ve zorluklar çekerek de olsa gitmeyi başardı. ABD'de yaptığı mönü New York Times'ta yayımlandı.

Türkiye'ye tekrar döndüğünde ise artık hedefi kendi restoranını açmaktı. Bunun için birçok ünlü kişiyle görüşen Nusret, kararsız kaldığı bir anda Mithat Erdem'in kendisini arabayla evine bırakmayı teklif ettiği için daha samimi buluyor ve ortaklık teklifini kabul ediyor.

2012 yılında ise yine bir başka müşterisi olan Ferit Şahenk (Doğuş Grubu), Nusret'le ortak oluyor. Şu an İstanbul'da Etiler, Bebek, Nişantaşı olmak üzere üç farklı konumda restoranı bulunan Nusret'in aynı zamanda Ankara, Bodrum ve Dubai'de farklı şubeleri bulunuyor.

Nusret, ayrıca Instagram ve Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video ve fotoğraflarda dikkatleri kendi üzerine çekmeyi de başarıyordu. En son paylaşımında kestiği T-bone steak ile çok ilgi gören ve viral haline gelen videosundan ekran görüntülerini alan dünyaca ünlü isimler birer birer paylaşmaya başladı.

Nusret'in ünü sonunda ülkemiz sınırlarını da aştı, yabancı sosyal medya hesaplarının da paylaşımlarına sıçradı. #saltbae etiketiyle Twitter'da dünya çapında gündem olan Nusret, dünya internetinin yeni fenomeni olmuş durumda.

Sosyal medyadaki olayları çok güzel takip eden James Corden son günlerin efsanesi Nusret'e de programında yer ayırdı.

Emoji klavyesine bile #saltbeat akımından dolayı bu et ve tuz serpen kol eklendi.

Dünyada o kadar ünlendi ki sokak duvarlarına graffitileri yapıldı...

Kendisine başarılarının devamını diliyoruz.