genel

Dondurucuda saklamamanız gereken gıdalar

Abone Ol

Yoğurt Yoğurdu dondurup sonra çözdüğünüzde yoğurdunuz kesilir ve pütürlü bir hal alır. Karıştırsanız bile eskisi gibi olmaz.

Kahve Dondurucudaki nem seviyesi dondurucunun kapağını her açıp kapattığınızda dalgalanır ve değişir. Bu da kahve çekirdeklerine etki eder ve aromasını değiştirir. Bunun yanı sıra kahve çekirdeklerinin yüzeyi gözenekli olduğu için dondurucudaki diğer gıdaların da aromalarını emebilir.

Çiğ Sebzeler Yüksek su içeriğine sahip çiğ sebzeler dondurucuda korumak için iyi seçim değildir. Örneğin %96 su oranına sahip salatalık, dondurucuya koyduğuz an kristalleşip buzlanmaya başlayacaktır. Çözüldüğü zaman ise yumuşamış olur. Marul, salata yeşillikleri, kereviz, turp, soğan, patates ve biber de dondurucuda saklanmamalıdır.

Kızartılmış yiyecekler Yüzeylerindeki çıtır tabaka dondurucuda zarar gördüğü için saatlerce fırınlasanız bile asla eskisi gibi olmaz.

Meyveler Karpuz, portakal, limon, elma, armut ve greyfurt dondurucu da saklanmaması gereken meyveler. Bunun nedeni de meyvelerin de bazı sebzeler gibi buzlanacak olması.

Peynir Krem peynir başta olmak üzere birçok peynir çeşidinin içeriğinde yüksek su oranı bulunur. Dondurucuya koyduğunuz an yapıları bozulur.