genel

Doktora gitmeden önce sağlığınızı test edin

Abone Ol

1- Gözler Monitörünüzden 3-5 adım uzaklaşıp bir gözünüzü kapatın. Yukarıdaki daireye odaklanın. Çizgilerin bazıları diğerlerinden daha koyu mu görünüyor? Cevabınız evet ise bir göz doktoruna görünmeniz iyi olur. Muhtemelen astigmat probleminiz var.

2- Esneklik Bu testi uygulamak için önce yere oturun. Bacaklarınızı önünüze uzatın ve parmak ucuyla ayaklarınızın üstüne dokunun. Bunu rahatça yapabiliyorsanız, vücudunuzun esnekliğinde hiçbir sorun yok demektir. Eğer zorlanıyorsanız esnekliğinizi artırabilmek ve eklemlerinizin zayıflamasını önlemek için yoga veya pilates yapmaya başlayabilirsiniz. Yüzmek de bu konuda şahane bir egzersizdir,

3- Kalp 5 dakika boyunca sessizce oturun ve dört parmağınızı bileğinizin iç tarafındaki nabzınıza yerleştirin. 1 dakika boyunca atış sayısını ölçün. 10 yaşının üstündeki herkes için nabız 1 dakikada 60-100 kere atar. Eğer bu rakamdan az ya da çok ölçtüyseniz kan basıncıyla ilgili sorunlarınız olabilir. Ama sakın kendi kendinize bir teşhis koymayın. Doktora görünün.

4- Parmaklar Bir bardağa çok soğuk bir su dökün ve parmaklarınızı 30 saniye boyunca bardağa batırın. Parmak uçlarınız beyaz veya mavi bir renk alıyorsa kan dolaşımınızla ilgili bir sorun olabilir.

5- Vücudunuzdaki sıvı oranı Ayağınızın üst veya alt kısmını baş parmağınızla bastırın. Baş parmağınızı kaldırdıktan birkaç saniye sonra ayakta bir girinti varsa, vücudunuzun sıvı tutma konusunda bir sorunu olması ihtimal dahilinde. Diyetinizdeki tuz miktarını azaltmanız ve işlenmiş gıdalar tüketmeyi kesmeniz gerekiyor.

6- Tiroid Gözlerinizi kapatın, kollarınızı önünüzde uzatın, parmaklarınızı yanlara doğru açın ve birisine ellerinize ince bir sayfa koymasını isteyin. Kağıt parçası parmaklarınızla titremeye başlarsa, bir endokrinologa gitmeniz faydalı olabilir