genel

Doğruyu öğrenmenin 7 püf noktası

Abone Ol

1. Size hikayeyi tekrar anlatmalarını isteyin, ancak bunu tersten yapın. Genellikle insanlar yalan söylediğinde, kronolojik sıraya göre gitmeye hazır uydurma bir hikayeye sahiptirler. Tersini söylemek zorunda kalırlarsa, pratik yaptıkları bu olmadığı için stresli ve baskı altında hissedeceklerdir. Bu yalan söylemenin çok daha zor bir görev olacağı anlamına gelir.

Gerçek bir hikayeyi anlatmak çok daha kolayken, yalan söylenen hikayede kişi strese girecek ve gereksiz detaylar paylaşacaktır. Hatta bazı durumlarda söylediğini bile unutabilir...

2. Sürpriz unsurunu kullanın Bir kişinin yalan söyleme ihtimali olduğunu düşünüyorsanız, hikayesinin ortasında rastgele bir soru sorun. Mümkünse onlara gerçekten özel bir şey sorun. Böylece akılları dağılacak ve anlattıkları birbiriyle örtüşmeyecektir.

Bir yalancı, detayları yalana nasıl dahil edeceğine dair hazır bir fikri olmadığı için önemli ayrıntıları atlayabilir. Hikayenin gerçekte ne kadar belirsiz olduğuna dikkat edin. Cevapları olmayan belirli soruları sormanızı engellemek istemesi kasıtlı olabilir.

4. Sahte gülümsemelere dikkat edin Yalan söylerken, kişinin dudaklarını birbirine bastırma şansı daha yüksektir. Bu gülümsemelerini sahte gösterecek. Kişiyi zaten tanıyorsanız, sahte bir gülümsemeyi fark etmek daha kolay olabilir.

5. Aynı soruyu farklı şekillerde sorun Bir yalancı genellikle sadece aynı ayrıntılarla cevap verir ama onları farklı şekilde söyler. Bir soruyu örneğin 3 farklı şekilde sorduğunuzda, kişiyi anlattıkları hikaye hakkında daha fazla bilgi vermeye zorlar. Yalan söylüyorlarsa, aynı kelimeleri, cümleleri ve hatta ayrıntıları kullanarak takılıp kalırlar.

6. Herhangi bir ses değişikliğine dikkat etmeye çalışın Biri yalan söylediğinde değişen bir başka şey sesinin tonu ve konuşma hızıdır. Daha hızlı veya daha yavaş konuştuklarını fark ederseniz, muhtemelen size söyledikleri yalanlara ayak uydurmaya çalışıyorlardır.

7. Cevaplarında bir gecikme olup olmadığını kontrol edin Cevaplaması görece kolay bir soru soruyorsanız, ancak kişi cevap vermekte biraz zaman kaybediyorsa; bu muhtemelen ya ne söyleyeceklerini düşündüğü ya da kendi yalanlarına ayak uydurmaya çalıştığı anlamına gelir.