genel

Diş fırçalarınızı atmayın! Ayakkabılarınızın son haline inanamayacaksınız!

Abone Ol

Yürüyüşler veya macerayla dolu bir günün ardından, spor ayakkabılarınız muhtemelen biraz temizliğe ihtiyaç duyacaktır ancak endişelenmeyin! En sevdiğiniz ayakkabılarınızı tekrar yepyeni ve iyi bir hale getirmenin kolay yolları var. Ayakkabılarınızı yıkamak için çamaşır makinenizden yardım alabilirsiniz. Peki ayakkabılar çamaşır makinesinde bozulmadan nasıl yıkanır? İşte ayakkabılarınızı tertemiz kullanmanız için yöntemler...

Ayakkabılarınızı çamaşır makinenize koymadan önce, onları bir ön temizlemeden geçirin. Ayakkabılarınızda biriken kirleri nemli bir bez kullanarak temizlemeyi deneyin. Eski bezlerinizden yararlanmak mantıklı bir seçim olacaktır.

DİŞ FIRÇASI Su ve sabunla beraber hazırladığınız bir karışıma, kullanmadığınız eski diş fırçanızı batırın. Dilerseniz karışıma biraz karbonat da ekleyebilirsiniz. Daha sonra, ayakkabınızın biraz daha fazla özen gerektirdiği yerlerini fırçalayarak temizleyin.

DURULAMA Az önce kirlerinden kurtardığın ayakkabıları, bu kez temizlik izlerinden de kurtarman gerecek. Elde yıkamanın son adımı olarak onları güzelce durula...

ÇAMAŞIR MAKİNESİ... Ayakkabılarınızdan bağcık ve tabanlarınızı çıkararak işe başlayın. Eğer bu bölgelerin zarar göreceğini düşünüyorsanız çamaşır makinesine atmayabilirsiniz. Ancak beyaz bağcıklarınız çamur ile kaplıysa, çamaşır makinesi sizi korkutmasın!

ÇAMAŞIR YIKAMA FİLESİ Ayakkabılarınızı bir file içerisine koyduğunuzda, onların yıkanırken zarar görmesini engellemiş olacaksınız. Fileniz yoksa, eski bir yastık kılıfından da yararlanabilirsiniz.

HAVLU YARDIMI Beyaz, narin ya da favori havlularınızı bir kenara koyun. Ancak ayakkabılarınızı bir iki havlu ile beraber yıkamak oldukça iş görecek. Ayakkabılarınızı havlular ile beraber yıkadığınızda, çarpmaların önüne geçmiş olacaksınız.

HAVALANDIRIN Hem kurutma işlemini hızlandırmak hem de ayakkabıların şeklini kaybetmemesini sağlamak için onları 24 saat boyunca kuruyabilecek ve hava alabilecekleri bir yere yerleştir.

HASAS PROGRAM Soğuk ya da ılık su kullanarak hassas programda ayakkabılarınızı yıkamaya başlayın.

DURULAMA ÖNEMLİ Durulama programlarında da hassas seçeneği seçin. Ancak durulama adımını atlamayın. Durulama ile beraber ayakkabılarınızda biriken yıkama suları kaybolacaktır.