genel

Dikkat! Arabası olan herkesi ilgilendiriyor fiyatı yüzde 230 arttı

Arabası olan herkesi ilgilendiren gelişme! Son 1 yılda kasko fiyatlarındaki artış ikiye katlanırken, fiyatların artma sebebini, artışın devam edip etmeyeceğini ve sürücülerin ne yapması gerektiğini sizler için derledik. Detaylar, haberimizde...

Abone Ol

Geçen yıl ortalama 1.750 lira olan kasko fiyatları, bu yıl görülmemiş bir şekilde zamlanarak 5.350 oldu.

Gelen son zamlardan sonra trafiğe çıkan çoğu araç sigortasızken konuyla ilgili uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar, parça başı maliyetlerin arttığını belirtirken, kış mevsimi ile beraber kaza oranlarının arttığına dikkat çekiyor.

Olası kazalara karşı gereken önlemlerin alınmasını ve araçların kaskolu olmasının sağlayacağı avantajların bilinmesinin önemli olduğunu belirtiyor.

Otomobil tamircileri ise bu yıl, bakım ve yedek parça maliyetlerinin çok arttığının altını çizerek en küçük hasar veya kazanın sürücüye çok büyük masraf olarak döndüğünü, bu yüzden kış ayında araçların gereken bakımının yapılmasının önemini belirtiyor.

Ayrıca yaz kış fark etmeksizin araçların antifrizlerinin değiştirilmesinin motordaki paslanmayı önleyeceğini, bu durumun kazalara neden olmayacağını ancak araç içi parçalara zarar vereceğinden büyük maliyetlere neden olabileceğinden bu gibi hasarlara dikkat edilmesini de öneriyor. Buna benzer hasarlarda sigortanın ödeme yapmadığını ancak kaskonun bu durumu karşıladığının altını çizerek kasko yapmanın önemli olduğunu söylüyor.