genel

Devlet Memurlara Ocak Ayında Ne Kadar Zam Yapacak? Memur Maaş Enflasyon Oranı...

Yeni yıla az bir süre kala binlerce memuru ilgilendiren zam oranı merak konusu. Ocak ayında memura ne kadar zam yapılacak? Memurların maaş enflasyon oranı detayları haberimizin detayında.

Abone Ol

4 aylık enflasyon verilerinin paylaşılmasının ardından gözler 5 Aralık tarihine çevrildi. Bu tarihten sonra Aralık ayı enflasyon rakamları Ocak 2023'te memurların alacağı zam miktarını netleştirecek.

Temmuz zammı 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon oranına göre belirlendi. Memur enflasyon farkı %34,85 oranında olurken toplu sözleşme zammı ise yüzde 7 oranında gerçekleşti. Böylelikle memur ve memur emeklilerine Temmuz ayından yüzde 41,68 oranında zam yapıldı.

REFAH PAYI GELİYOR! Çalışanların aldıkları maaşlardan enflasyon oranı düşüldükten sonra yapılan artıştan hesaplanarak ödenen refah payının yılbaşında yüzde 5 ile 10 arasında verilmesi gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli zammı ile asgari ücret zammı için yeni atılacak adımları anımsatarak, “Biz ülkemizi kalkındırma peşindeyken kimileri ülkeye ihanet pahasına başka gündemlerin peşinden gidiyor. Ülkemizdeki tüm sorunları çözme çabası gösteriyoruz. Herkesi layık olduğu refah düzeyine kavuşturmaya kararlıyız'' açıklamasında bulunmuştu.

MEMUR ZAMMI TAHMİNİ NE KADAR OLACAK? Merkez Bankası yıl sonu beklenti anketine göre enflasyon tahmin edildiği gibi çıkar ise Memur ve memur emeklisinin Ocak 2023'te alacağı zam oranı yüzde 18-20 aralığında olacak. En düşük memur maaşı 11 bin lira seviyelerine yükselmesi beklenirken en düşük memur emeklisi maaşının ise 7.300 lira seviyesine yükselmesi bekleniyor.