genel

Depremzedelere 10 binTL yardım için nereye başvurulacak, taşınma yardımında kimler yararlanacak? E devlet başvuru ekranı

Depremzedelere 10 binTL yardım için nereye başvurulacak, taşınma yardımında kimler yararlanacak? E devlet başvuru ekranı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere 10 bin tl nakdi yardım yapılacak açıklamasında bulunmuştu. Depremzedelere 10 bin TL yardım için nereye başvurulacak, taşınma yardımında kimler yararlanacak? E devlet deprem yardım ekranı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 10 ilde büyük hasara neden oldu. Depremde yaralar sarılmaya devam ederken, bölgeden ayrılmak isteyen veya evini kaybeden depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı yapılacak. Peki, 15 bin TL taşınma yardımı nasıl yapılacak? Deprem yardım başvurusu nasıl yapılır, 15 bin TL taşınma yardımı ne zaman ödenecek, başvurular nereden yapılacak?

Deprem yardım başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan taşınma yardımı ile ilgili olarak, " Devletimiz personeliyle kurumlarıyla aracı gereciyle tüm imkanlarıyla vatandaşının yanındadır. Tüm bu çalışmalar için öncelikle 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik.

AFAD acil yardım ödeneğinden, oturduğu binalar yıkılmış, ağır veya orta hasat görmüş vatandaşlarımıza hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz.

Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız." Dedi. 10 bin lira yardımı almak için başvuru olmayacak.

Taşınma yardımı başvurusundan kimler yararlanacak? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası 10 ilde ciddi hasarlar yaşandı. Deprem taşınma desteğinden afet bölgesi ilan edilen illerdeki vatandaşların yararlanması bekleniyor. Yardıma ilişkin detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer 10.02.2023'te yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızdan herhangi bir şekilde afetzede olduklarına dair belge ya da 'depremzede bilgi kartı isteniyor' şeklindeki iddiaları yanlış. Bizim istemediğimiz bir belge bu. 'İsteniyor' şeklinde değişik değerlendirmeler var. Herhangi bir belge istemiyoruz biz." dedi.