genel

Deprem sigortası (DASK) hakkında bilmeniz gerekenler: Dask ne kadar ödeme yapacak?

Deprem sigortası DASK hakkında bilinmesi gerekenleri tek başlık altında topladık. Deprem sigortası nedir? Dask yaptıran vatandaşlara ne kadar ödeme yapılacak?Dask hangi hasarları kapsar ve ödeme yapar.Dask hasar tespiti nasıl yapar? Dask ne kadar sürede ödeme yapar? Tüm detaylar özel haberimizde…

Abone Ol

Kamudanhaber - Özel Haber Kadir Ayatar Dask nedir ? Dask kısaca deprem hasar sigortası demektir.

Dask hangi hasarlara ödeme yapar? Dask: deprem nedeniyle konutta yangın çıkarsa,patlama ve konutta hasar olursa ödeme yapar. Eşya ödemesi yapmaz.

Dask hangi konutları kapsar? Dask belediye sınırları içerisindeki konutlara ödeme yapar. Köylerdeki evlere ödeme yapmaz.

Dask sigortası olanlar ne kadar ödeme alacak? Deprem sigortası yaptıran kişilerin en yüksek alacağı ödeme 640.0000 Tl ödeme alacak. Konutunuz 100 metre ise 301 bin tl, 150 metre ise 452 bin tl , 200 metre ise 640 Bin tl ödeme yapılacak.

Dask konutunuzun gerçek değerini öder mi? Maalesef konutun gerçek değerini ödemez.2023 yılı için Dask metrekare başına 3 bin 16 Tl ödeme yapar. Örneğin siz 80 metre bir evi Dask yaptırdınız. Daskın size ödeyeceği para 80x3.016 tl üzerinden 241 bin tl ödeme yapar. Arsa payı ödemesi yapılmaz.

Dask zararın tamamını konutun tamamen ykılması durumunda öder.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi kapsayan depremde Dask hasar tespit çalışmalarına başlamıştır ve ödemelere başlamıştır.

Hasar tespiti Dask uzmanları tarafından yapılır. Hasar tespitinden sonra Vakıfbank üzerinden yapılacak ödeme için telefonunuza SMS mesajı gelir.

Dask’ın , Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi kapsayan bu kader büyük bir depremden sonra ödeme gücü var mı soruları sorulmaya başlandı. Daskın toplamda 120 milyar TL ödeme gücü bulunuyor. Dask ödemelerinde sorun yaşanması beklenmiyor.