genel

Daha dinç uyanmanın 10 etkili yolu

Abone Ol

Sağlıklı bir hayat için beslenme düzeni ve spor ne kadar önemliyse düzenli ve kaliteli uykuda o kadar önemlidir.

Her insanın ihtiyaç duyduğu uyku süresi yaşa, mevsime, yaşanılan bölgeye ve yapılan işe bağlı olarak değişmektedir. Yetişkin bir insanın ortalama uyku süresi 6 ya da 8 saat gibi bir süredir.

İşte sabahları daha dinç uyanmanız kaliteli bir uyku süresi geçirmeniz için bilmeniz gerekenler:

- Her gün mutlaka dışarı çıkın Yeni bilgiler öğrenin yeni yerler keşfedin ve bir hobi edinin. Enerji harcayın.

- Gün içerisinde egzersizler yapın Sporu hayatınızın bir parçası haline getirmeye çalışın. Kimi zaman değişik egzersizler kimi zaman ise kısa bir yürüyüş yapın. Her koşulda kaliteli bir uyku için bunları yapmaya gayret edin.

- Yatmadan birkaç saat önce ağır yiyeceklerden sakının Gün içerisinde de fast food tarzı yiyecekler tüketmeniz önerilmemektedir. Bu tarz yiyecekleri uyuma zamanınıza yakın yediğinizde kendinizi gece boyunca rahatsız hissedersiniz. Bir de bu tarz yiyeceklerin sonucu kilo olarak dönecektir. Uyarı: Kalitesiz uyku süresi obezite riskini artırıyor!

- Ne yediğiniz kadar ne içtiğinizde önemli Uyuma saatinize yakın bir sürede özellikle kahve tüketmemeye dikkat edin.

- İşlerinizi zamanında halledin Akşam uyku sürenizi etkilemeyecek şekilde işlerinizi planlayın. Düzensiz çalışmaların sonu,hem verimsiz iş hemde verimsiz bir uyku süresi olacaktır.

- Telefon, tabletleri bırakın Yatmadan bir saat önce sabit bir şekilde telefon, tablet ya da bilgisayar ekranına bakmayı bırakın. Sizi yormayacak şekilde sessizce vakit geçirin.

- Sıcak bir duş alın Gün boyunca yaşadığınız yorgunluğu üzerinizden atmanın belkide en iyi yollarından biride bu diyebiliriz. Sizi rahatlatıcı herhangi bir ritüel belirleyip, her gün yapın.

- Yatak odanız serin, sessiz ve karanlık olmasına özen gösterin.

- Her gün aynı saatte yatağa gidin Bir gün çok erken bir gün çok geç uyumayın. Bu şekilde düzensiz uyku süreleri kaliteli uyku geçirmeniz önünde en büyük engellerden biri olmaktadır.

-Tüm bunlara dikkat ettiğinizde kaliteli uyku sürenizin arttığını ve gün içerisinde kendinizi daha dinç hissettiğinizi fark edeceksiniz.