genel

Cumhuriyet'in 100. Yılı Her İlde Coşkuyla Karşılanıyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılı ülkenin 4 bir yanında heyecanla beklendi ve şimdide o sevinç kırmızı-beyaz bayraklarla, birbirinden güzel etkinliklerle devam ediyor. İşte illerde yapılan farklı etkinlikler;

Abone Ol

Kapadokya'da, balonlar, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle havalandı. Gün doğumu vaktinde onlarca sıcak hava balonu, Nevşehir'in Göreme beldesinden gökyüzünü süsledi.

Manisa'nın Kula ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yine Vatandaşlar Yunus Emre Kent Meydanında Kula Belediyesi Halk Oyunları ekibi öncülüğünde zeybek oynadı.

Erzincan'da da Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş 600 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüdü.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşlar meşaleler ve ellerinde bayraklarla bir araya geldi ve  Çaylı Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi

Kastamonu'da, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında fener alayı gerçekleştirildi. Yürüyüş için vatandaşlar  Kışla Parkı'nda Cumhuriyet Meydanı'na kadar marşlar eşliğinde yürüdü.

Muş'ta da yüzlerce kişinin katılımıyla "Fener Alayı Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Düzce de Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlik Anıt Meydan da gerçekleşti. Etkinlikte bando ve mehteran takımı sahne aldı.

Kentte Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen 100 dilek balonu uçuruldu. Renkli görüntüler kameralara böyle yansıdı.