genel

Cumhurbaşkanlığı yarışına katılan iki aday seçimin kaderini değiştirdi: Son seçim anketine göre...

14 Mayıs tarihine 2 aydan az bir süre kala son seçim anketinin sonuçları tüm dengelerin değiştiğini gösterdi. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, resmen cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın konumunun seçimin kaderine yön verdiğini, iki ismin toplamda yüzde 5 oy alması durumunda seçimin 2. tura kalacağını belirtti. 2'inci turda ise kazanma ihtimalini yüksek gördüğü adayı açıkladı.

Abone Ol

Adım adım seçimlere gidilen bu günlerde ülkenin yegane gündemi seçimlerden kimin galibiyet alarak çıkacağı konusu oldu. Bu hususta fikir edinebilmek için başvurulan seçim anketleri sonuçları ise dikkat çekmeye devam ediyor.

Dün itibarıyla adaylıkları resmiyet kazanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, seçimlerde kritik bir konumda yer alıyor. Seçimlerin ikinci tura kalıp kalmayacağı merak edilmeye devam ederken, Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MAK Araştırma Şirketi'nin Başkanı Mehmet Ali Kulat son yapılan anket sonuçları ışığında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Kulat, son yapılan seçim anketi sonuçlarına göre AK Parti'nin yüzde 34-35 ile birinci parti olduğunu, CHP'nin yüzde 24-25 bandında oy oranına sahip olduğunu söyledi. İYİ Parti'nin oy oranlarının yüzde 13'lerde MHP-BBP bloğu ise yüzde 6-7 bandında olduğunun altını çizen Kulat, adaylıkları kesinleşen İnce ve Oğan'ın konumunun kritik olduğunu söyledi.

Bu iki isme Millet İttifakı'ndan daha çok oy geçişi olduğunu belirten Mehmet Ali Kulat, İnce ve Oğan'ın toplamda yüzde 5 oy alması durumunda seçimin ikinci tura kalacağını, ikinci turda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi: "İkinci tura kalan seçimi, Erdoğan’ın kazanması bana göre kuvvetle muhtemelen. Sebebi şu: Bu süreç içerisinde birbirine rakip olan seçmeni 15 gün içinde kazanmanız çok mümkün olmayabilir. Öbür tarafın tek adayı var orada bir sorun yok. Onun seçmenini birleştirmez, seçmenin saflarını sıklaştırma gibi bir derdi yok. Millet ittifakının var. Muharrem İnce’ye oy veren seçmen sandığa gitmeyebilir. Yani o seçmeni hemen kazanmanız çok mümkün olmayabilir. Onların bir kısmı Erdoğan’a da gidebilir.''