genel

Cumhurbaşkanı'ndan 'hızlı seçim anketi' talimatı: Yapılan ilk tespitlere göre...

Seçimlere 2 ay gibi süre kala seçim çalışmalarına sürat veren siyasi partiler, bir yandan da kamuoyunun nabzını ölçebilmek için anket çalışmalarına yöneldi. AK Parti yönetimi son seçim anketinde ilk defa Erdoğan-Kılıçdaroğlu karşılaştırması yaptı. İşte, o seçim anketinden çıkan sonuç...

Abone Ol

2023 seçimlerinin 14 Mayıs olarak ilan edilmesinin ardından Ankara'daki siyasi trafik yoğunluk kazandı. Seçimlerden başarı elde etmek isteyen partiler, ittifak saflarını sıkılaştırırken, sahada aktif olarak çalışmalara da başladı.

Geçtiğimiz hafta Millet İttifakı'nın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun netlik kazanmasının ardından araştırma şirketleri Erdoğan- Kılıçdaroğlu anketlerine hız verdi.

AK Parti yönetimi ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan-Kılıçdaroğlu karşılaştırmasını içeren bir anket yaptı. Sayısal verilerin hafta sonu paylaşılacağı belirtilirken, anketin ilk sonuçlarında 'Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu karşısında açık ara önde olduğunun' tespit edildiği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim stratejisi ekibi ile yaptığı son toplantıda parti kaynaklarından 'Hızlı bir anket yapılması' talimatını verdiği aktarıldı.