genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eyt Müjdesini Verecek! EYT’de yaş sınırı netleşti mi ? Eyt ile ilgili son dakika gelişmesi…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu akşam Haber Global kanalında EYT konusuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Bakan Bilgin ,yarın gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında herhangi bir konuşma yapmayacağını belirtti. Ardından binlerce vatandaşın merakla beklediği. “ EYT’de yaş sınırlaması olacak mı?” şeklinde gelen sorulara yanıt verdi.

Bilgin ,konu ile ilgili tavsiyeleri yarınki kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini ifade etti. EYT konusunda olası yaş sınırlaması düzenlemesinin de ihtimal dahilinde olduğunu fakat henüz konunun netleşemeğini belirtti?

Çalışma Bakanı Bilgin ,imkanlar çerçevesinde en kapsamlı şekilde karar verileceğini söylerken bu kararın ise gerekli değerlendirmeler en kapsamlı şekilde yapılması akabinde ortaya çıkacağı bilgisini verdi.

Bakan Bilgin,EYT ‘ de takvim netleşti mi? sorusuna ise “Ocak ayına varmadan bizim masamızdan kalkar. Gelecek hafta Meclise gitmiş olur. “Şeklinde cevap verdi.

EYT’lilerin toplam sayılarının Aralık ayı başında 1 milyon 900 bin olduğunu fakat Ocak ayında bu sayının daha da artacağını belirtti. Bunlardan 400 bin kişi memur,480 bin kişisi bağ-kurlu,diğerleri ise 4A kapsamında çalışanlar. Hiç işi olmayanlar ise 274 bin kişi.

Son olarak Bakan Bilgin,şayet yaş sınırlaması olması durumunda EYT ‘lilerin yarısının bu yıl diğer yarısının da gelecek yıl emekli olabileceğini ifade etti.