genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye giriyor! Seyyanen zamda formül ortaya çıktı

Emekli maaşlarına yapılacak yüzde 25 zam düzenlemesi Genel Kurul'da kabul edildi. Ancak diğer ücret artışlarının yanında az bulunan yüzde 25 emekli zammı için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. MHP'nin yaptığı çağrı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile emekliye seyyanen zam için istişare yapılacağı öğrenildi. İşte, masadaki formül...

Abone Ol

Emekli aylıklarını 2023 yılının ikinci yarısı için yüzde 25 yükseltme kararının ardından yetersiz görülmesi eleştirileri beraberinde getirdi. Genel Kurul'da kabul edilen emekli maaşı zammı düzenlemesi için dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memura yapılan seyyanen zam oranında yani 8077 liralık talebi, ‘emekliye seyyanen zam gelir mi?’ sorusunu gündeme getirdi.

MHP liderinin talebi üzerine umutları yeniden dirilen milyonlarca emeklinin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. NATO Zirvesinden dönen Erdoğan'ın bugün emekli maaş zammı için gerekli istişareleri gerçekleştireceği öğrenildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Cumhurbaşkanının emeklilere yapılacak zam oranını yukarı çekeceği kuvvetlenmiş durumda. Seyyanen zamdan ziyade oransal zam söz konusu olacak. Refah payı devreye girmiş olacak. Tahminime göre yüzde 30 bandını görecek. Seyyanen zam herkese eşit yansır, bu yüzden oransal zam söz konusu olacaktır” şeklinde konuştu.

Zam oranında herhangi bir değişiklik yapılmaması durumunda en düşük memur emeklisi maaşı yüzde 25'lik artış sonrası 9.876 TL olarak uygulanacak. Ocak ayında 5.500 TL olarak açıklanan en düşük emekli aylıkları Mart ayında 7.500 TL’ye yükseltilmişti. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı Temmuz 2023 için ise değişmedi.