genel

Çörek otunun faydaları nelerdir?

Abone Ol

Damar Hastalıklarını Önler Damar hastalıklarını önleyen çörek otu, hazmı da kolaylaştırıyor. Sadece bununla kalmayan çörek otu mantar ve virüslere karşı öldürücü bir etkiye sahip.

Alerjiyi Önler Kan şekerini de düşüren çörek otu, solunum borusunu da genişletiyor. Alerjileri önleyen çörek otu, vücudun savunma sistemini dengelemeye de yarıyor.

İdrar Söktürücüdür Düzenli olarak çörek otu tüketen kimsede idrar söktürücü özelliği ile safraya da iyi geliyor. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.

Astıma İyi Gelir Sadece yetişkinler değil çocuklarda da etkileri olan çörek otu, özellikle sinir ve deri hastalıklarıyla birlikte astıma da iyi geliyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Çörek otu üzerine yapılan araştırmalar mucizelerle karşılaşmalara neden oldu. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirlenen çörek otu, bazı ilaçlarda ham madde olarak kullanılır.

Akciğer ve Prostat Kanseri İle Savaşır Akciğer kanserine karşı koruyucu olan çörek otu, meme ve prostat kanserini yavaşlatır.

Romatizma Ağrılarını Dindirir Kanı sulandıran, kalp enfarktüsü riskini azaltan ve romatizma ağrılarını dindiren çörek otu, öksürük ve solunum yolu hastalıklarını tedavi ettiğiyle de bilinir.

Cilt Hastalıklarını Tedavi Eder Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır, iltihap giderici ve idrar söktürücüdür. Cilt hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır.

EMZİREN ANNELERİN SÜT KALİTESİNİ ARTIRIR Kadınların hamilelik sürecinde de etkisi olan çörek otu ürünleri, hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır. Yan etkisi olmayıp, bu devredeki kadınlara ve bebeklerini anne sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar. Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde çörek otu da eskiden beri bilinir.