genel

Çocukların yapması gereken 5 davranış

Abone Ol

Özellikle anne babalar farkında olmadan bazen çocukların davranışlarını kısıtlayıp heveslerini kırabiliyorlar. Ancak bu davranışlar onların gelişimi için oldukça önemli. Farkındalığı arttırmak adına çocukların yapmaktan asla vazgeçmemesi gereken davranışları sıraladık. İşte çocukların yapması gereken davranışlar…

Soru sormak: Akıllarına gelen her şeyi sorup cevabı sizden duymaları, başka bir şekilde yanlış öğrenmelerinden çok daha iyidir.

Sorgulamak: Onlara diretilen her şeyi sorgusuz sualsiz kabul etmeleri ilerideki yaşantıları için yaratıcılıklarını kısıtlayıp, pasif bireyler olmalarına neden olur. O yüzden bırakın itiraz edip sorgulasınlar.

Gürültülü oyunları: Gürültülü oyunlar oynadıkları, şarkı söyledikleri, bağırdıkları için şikâyet ediyorsanız etmeyin. Öğrendiklerini uygularken onları özgür bırakın.

Hata yapmaları: Yaptıkları hatalara karşı sert tepkiler verdiğiniz zaman hata yapmaktan korkup hiçbir şey yapmayacaklardır. Hiçbir şey yapmayıp, hiçbir şey üretmeyen bireyler olmasını istemezsiniz değil mi?

Duygularını göstermek: Bazen ağlayarak, bazen bağırarak, bazen anlamsızca gülerek… Çocuğunuz olaylara karşı böyle tepkiler verdiğinde onları utandırmayın. Onların tepkilerine ortak olun… Kaynak:PembeNar Özel