genel

Cinsel isteği artırıyor, çarpıntıyı önlüyor, sindirimi düzenliyor! Mucizevi besin...

Mucizevi ve herkesin severek tükettiği besinin öyle bir tarifi var ki, her derde deva oluyor. Tereyağında kızartıldığında sindirimden, cinselliğe kadar bir çok konuda insan bünyesine katkıda bulunuyor.

Abone Ol

İshal sorunu yaşayanlar için kesinlikle tüketilmesi önerilen ayvanın faydaları saymakla bitmiyor. Kış aylarında sıkça görülen birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Meyveler açısından zengin olan bu günlerde, ayva tereyağıyla pişirildiğinde faydaları iki katına çıkıyor. Ayva içerisinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitaminleri ile mineral tuzları bir arada bulundurmasıyla diğer meyvelerden bir adım öne çıkıyor.

Ayva, sindirim sorunlarına ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına iyi gelirken, uzun süre tokluk hissi sağlayarak zayıflamak isteyenlere yardımcı olur. Ayrıca, kalp, akciğer, boğaz, böbrek, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Ayvanın mucizevi faydaları arasında ağız kokusunu gidermek, ishali kesmek, hazımsızlığı gidermek, tansiyonu düşürmek ve karaciğer tembelliğine karşı koruma sağlamak yer alır. Ayva ayrıca baş ağrısını hafifletmek, kalp çarpıntısını azaltmak, anne sütünü artırmak ve cinsel isteği artırmak gibi faydaları da bulunur.

Ayvanın tereyağı ile pişirilmesi bronşit, öksürük gibi solunum yolu rahatsızlıklarına karşı etkili bir çözüm oluyor.

TEREYAĞINDA AYVA NASIL OLUR? Ayva dilimlenip, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra tavada eriyen tereyağına eklenir ve kızartılır. Üzerine pekmez eklenip 5 dakika daha pişirilir ve kaymakla servis edilir. Ayrıca, doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılarak içilebilir.