genel

Çin Xiaomi Markasından Büyük Adım! Elektrikli Otomobilini Duyurdu

Akıllı telefonların yanı sıra teknolojik cihazlarıyla da bilinen Çinli marka Xiaomi, elektrikli otomobile imza attı. Marka yeni sedan modeli SU7'yi otomobil tutukunlarına tanıttı. İşte özellikleri ve donanım ayrıntıları..

Abone Ol

Çin'e ait olan taknoloji lideri Xiaomi, otomotiv dünyasına elektikli aracıyla adım attı. Söz konusu markanın bayadır ağızdan düşmeyen ve tanıtılması beklenen elektrikli sedanı SU7'yi (Speed ​​Ultra) kukklanıcılara sundu.

Bir programda açıklama yapan şirketin CEO'su Lei Jun, 15 ila 20 yıl içinde dünyanın en büyük 5 otomobil üretimi yapan markalarından biri olacaklarını paylaştı. V6, V6S ve V8 adıyla 3 farklı ünite ile gelecek olan modelin V8 versiyonu 2025 yılında üretimi gerçekleştirilecek.  V6 modeli 400 Nm tork ve V6S modeli 500 Nm tork üretecek.  

Otomobilin bataryaası için yine Çinli lüks marka CATL ile çalışan Xiaomi bu modelinde, 800V yüksek voltajlı yüzde 77,8 hacime sahip entegre bir bataryaya yer veriyor.

150 kWh'lık batarya programıyla 1200 kilometre menzil sağlayan aracın, 132 kWh'lık pakete sahip versiyonu 1000 kilometre menzile kadar çıkıyor.

Bahseilen otomobilin iç tasarımdan ise yine teknolojik görüntüler dikkat çeken noktalar arasında. 16.1 inçlik multimedya ekranı 3K kalitede görüntü sağlıyor. Ayrıca ön cama verilen 56 inçlik büyük bir head-up display özelliği de yer alıyor.

Otomobilin Çin halkı için seri üretim yapmasının yanında, aynı zamanda önümüzdeki aylarda satışa çıkacak olması, bu bilgilerin Çin hükümeti tarafından da doğrulandığını belli ediyor. Elde edilen bilgiere göre, Çin'de Xiaomi SU7'yi 2023 yılı şubat ayından itibaren 41,000 doları geçecek fiyartıyla satışa çıkacak.

Bu yeni modelin üretimi içini, SUV'lar konusunda uzmanlaşmış olan BAIC otomotiv şirketi tarafından gerçekleştirilecek. Ancak Xiaomi için benzer yetenekler söz konusu değildir. Bu yeni modelin Türkiye'ye ne zaman gekeceği merak konusu, ancak geldiği zaman haberimizde yer vereceğiz.